Christchurch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Christchurch image

Christchurch

Christchurch
Nieuw-Zeeland
Jonneke

Nieuws vanuit Nieuw Zeeland deel 1

Lieve mensen, ik zal proberen m'n dagboek verhalen zo snel moeglijk over te typen nu het kan :D.

Dinsdag 06/01

Jottum, we (Nina, Simone & ik) zijn eindelijk in NZ aangekomen!

Vandaag gingen we om 15:00 uur naar het vliegveld waar het niet al te soepeltjes verliep.
Eerst stonden we heel lang in de verkeerde jetstar rij. Toen we eindelijk bij de goede incheck balie stonden kreeg ik te horen dat mijn enkele-reis ticket niet voeldoende is om NZ in te komen. "Sorry mevrouw, maar zonder retourticket kan ik u niet inchecken..." Enigzins ontdaan begin ik te stotteren dat ik dat echt niet wist. Ik kon immers een single ticket kopen via de site! Ik moet er zielig en verward uitgezien want de baliemevrouw is heel aardig en verwijst me naar haar collega. Geirriteerd ga ik in de rij staan waar ik vervolgens heerlijk 3 kwartier mag staan wachten. Ondertussen zijn Nina & Simone erachter gekomen dat ik meteen een ticket terug moet kopen. Omdat ik nog steeds in de rij sta en zij zich met lichte paniek in hun oogjes afvragen of alles wel goed komen, stuur ik ze er met mijn pinpas op uit om wat hete Australische dollars voor me te bemachtigen. "Mijn pincode is 1234" fluister ik in Nina's oor. "WAT?! EEN TWEE DRIE VIER?!" gilt ze terug. Verbaasd kijkt het halve vliegveld mijn kant op. En bedankt Nina :p.
Na 5 minuten komen ze terug met 300 dollartjes en als ik dan ein-de-lijk aan de beurt ben verteld de geergerde vrouw achter de balie me dat een ticket terug van Christchurch naar Melbourne op 4 februari me 150 dollar kost (goedkoper dan m'n ticket hiernaartoe, hell yeah!)
Als ik heb afgerekend verteld ze me dat m'n vlucht bijna vertrekt en dat ik moet rennen om 'm nog te halen. Omdat ik zo'n kneusje ben die bijna nooit op een vliegveld komt ren ik eerst 3x de verkeerde kant op met in de ene hand m'n mapje met allerlei belangrijke papieren (verzekering enzo) en in de andere hand m'n ticket van Chch naar Mellie ("die moet je vooral niet verliezen, zegt die vrouw nog). Als ik dan eindelijk door de douane heen ben (natuurlijk gaat het poortje af -> heb m'n mobiel nog in m'n zak) en bij de goede gate sta kom ik er, hoe kan het ook anders, achter dat ik m'n mapje met belangrijke papieren en ticket tijdens m'n vliegveld-marathon ben verloren. Kut (sorry voor het taalgebruik, oma). Gelukkig vertelt het vrouwtje bij de gate me dat ik nog wel 10 minuutjes heb om alles te zoeken. Dus ik sprint terug naar de douane waar ik naar een of ander eng uitzient hokje wordt doorverwezen. "Ja, we hebben je mapje gevonden.." zegt de jongen achter de balie. "Joechei!" roep ik. "Maar je ticket niet." voegt hij er aan toe. Grumbel.
Ik loop terug naar de gate waar Nina & Simone op me staan te wachten.
In het vliegtuig zit ik naast een of ander conjo met vliegangst wat best vermakelijk is tijdens de landing aangezien die nogal ruig is.
Als we op het vliegveld aankomen is het nog een heel gedoe om NZ in te komen omdat ik dus geen ticket terug heb (ze verdenken je er altijd van dat je in hun land wilt blijven...) Na 15 minuten heb ik dat vrouwtje er eindelijk van overtuigd dat ik wel degelijk een ticket terug heb maar dat ik die ben verloren (gelukkig heb ik het bonnetje nog).
Als onze tenten en wandelschoenen zijn ontsmet mogen we dan eindelijk het vliegveld af.
Buiten staan Nina's broer en zijn vrouw (Tom & Annabel) op ons te wachten met hun camper. Zij zijn op dit moment een wereldreis aan het maken. We rijden naar een nice strandje net buiten Christchurch waar we onze tentjes kunnen opzettn.
Net hebben we gezellig met z'n alles Bailey's gedronken in de camper en nu lig ik hier dus in m'n tentje te vernikkelen van de kou. NZ is toch wel een stuk kouder dan OZ.. (iig 's nachts).
Morgen gaan we zelf een camper huren en om 23:00 uur komt Sylvia aan op het vliegveld dus die moeten we dan ophalen.
Vervolgens ook nog even een reisplan maken.
We gaan waarschijnljik niet meer naar het Noorder eiland omdat de ferry heel duur si en we toch maar 4 weken de tijd hebben.

x