Christchurch

Christchurch is de grootste stad van het Zuidereiland en de op één na grootste stad van Christchurch. Veel gebouwen in Christchurch zijn in neogotische stijl en in de stad zijn veel parken en plantsoenen te vinden. Hierdoor doet de stad erg Europees aan. Het wordt ook wel 'de meest Engelse stad buiten Engeland' genoemd. Christchurch Botanic Gardens is de naam van de bekende botanische tuin in Christchurch.

Informatie over Christchurch

Beste foto's & tips van Christchurch

'395554' door svdmeij '395554' door svdmeij

Nieuw-ZeelandChristchurch

Nieuw-ZeelandChristchurch

Helikoptervlucht Moun

svdmeij

Deze foto is gemaakt tijdens een Helikoptervlucht ronddom Mount Cook, op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Een onvergetelijke ervaring tijdens onze camperreis van circa 3,5 week.

'434371' door chateau '434371' door chateau

Nieuw-ZeelandChristchurch

Nieuw-ZeelandChristchurch

Plastic bloemetjes?

chateau

We lopen in de Botanische tuin van de plaats Christchurch op het Zuidereiland. In een plantsoentje stond een aparte plant waarbij het net leek of de bloemetjes van plastic waren en er één voor één in gestoken waren. De naam is me onbekend, er stond ook geen naamkaartje bij.

'359672' door noiram '359672' door noiram

Nieuw-ZeelandChristchurch

Nieuw-ZeelandChristchurch

Overstekende kiwi's

noiram

Tijdens een mooie autlrit ten westen van de stad Christchurch kwamen we dit verkeersbord tegen. De Nieuw-Zeelandse vogel de kiwi is zo langzamerhand een ernstig bedreigde diersoort. Men doet er alles aan om dit nachtdier te beschermen!

Laat kaart zien