Auckland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

CONCH Records

Auckland,
Nieuw-Zeeland


Music Moves!
Tijdens mijn reizen heeft muziek altijd deel uit gemaakt van de hele ervaring. Wanneer ik nu willekeurig muziek uit mijn collectie afspeel, komen herinnering, beelden en gevoelens vanzelf weer boven drijven. Daarom ben ik zo enthousiast over deze Record Store in Auckland!

Auckland wilde ik eigenlijk zo snel mogelijk achter me laten, vooral omdat deze stad helemaal niet aansloot bij mijn idee van Nieuw Zeeland en al haar natuurlijk schoon.
Toch blij dat ik er een nacht heb doorgebracht in een gezellig BBH hostel in de wijk Ponsonby, net buiten het centrum. Een vriend in Raglan had me getipt om de Record-store en restaurant/bar 'Conch' te bezoeken.

Wanneer je voor het pand staat wordt je bijna naar binnen gezogen door de feel good, funky en jazzy muziek. Het eerste deel van de winkel is een record-store, maar eentje waar je gelukkig niet de gebruikelijke top 40 artiesten tegen komt. Swingend voor mij nog onbekend talent en veel zuid Amerikaanse artiesten vind je hier, nauwkeurig geselecteerd op de stijl die past bij de uitstraling van Conch. Watertandend ga ik artiesten af waar ik nog nooit van heb gehoord maar waar mijn hart sneller van gaat kloppen. De hele setting van Conch straalt rust, warmte en energie uit. Meteen de ideale plek om s'avonds op de buitenplaats heerlijk te eten en drinken, allemaal zuid-Amerikaans georienteerd.

Een absolute toevoeging aan mijn bezoek aan de grootste stad op het Nieuw Zeelands' noord eiland!

Vinyl / CD's / DVD's / Boeken / Kleding / Kunst / Restaurant / Bar

http://www.conch.co.nz/