Nuku-hiva

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Opgaan in het dagelijkse leven

Nuku-hiva,
Frans-Polynesië


Als je op reis de mogelijkheid hebt iets langer op één plek te blijven geeft dat altijd iets extra's. Je kijkt anders, je maakt meer contact en daar komen dan vaak weer de leukste gesprekken en ervaringen uit voort. Even opgaan in het dagelijkse leven van een bestemming levert ons altijd prachtige herinneringen op, plus energie om nieuwe bestemmingen te ontdekken.

Op de eilanden van Frans Polynesië spreekt het voor zich dat het dagelijks leven op gang komt zodra de vis in de vroege ochtend aan wal wordt gebracht. Heerlijk om daar deelgenoot van te zijn. Hier op Nuku Hiva wordt de tonijn per direct schoongemaakt en verkocht. De restanten van de tonijn (die je op de foto ziet) worden het water in gegooid, waarbij de grijze haaien razendsnel op het afval duiken. Een spektakel om te zien! De kinderen uit het dorp komen er elke ochtend speciaal op af om dat te zien.

Als alle vis verkocht is, drink je bij het overdekte terras nog een vers fruitsapje en je je kunt er weer tegenaan. Op en top op reis!