Watarrka NP image

Watarrka NP


Reisgids

Watarrka NP
Australië
Jodyvrugteveen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Ga op een rit naar Watarrka National Park. Loop langs de rode rotsen van tot wel driehonderd meter hoog en geniet van het uitzicht op het bos en de palmen. Een deel van de kloof is een heilige plek voor de Aboriginals. In het park vind je ook het drukbezochte Kings Canyon. Watarrka National Park is gelegen in het centrale deel van Australië, in het Noordelijk Territorium.

Reisinspiratie

Van onze community

Watarrka National Park
Watarrka National Park
Watarrka NP
Haribobanaan
Zonsopkomst
Zonsopkomst
Watarrka NP
Doekemeijer

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Watarrka NP – welke stekker heb je nodig?

    Ga je op reis naar Watarrka NP, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Watarrka NP gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

    Stekker type I