Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney voor Budgetreizigers!

Sydney,
Australië


Het architectonische hoogstandje op de foto is zonder twijfel één van de meest iconische gebouwen ter wereld: Het Opera House in Sydney. Een moderne, Westerse, ietwat zakelijke stad die bovendien bekend staat als behoorlijk duur, wat een uitdaging betekent voor budgettraveller. Verrassend genoeg is het prima te doen om de kosten hier te drukken. Enkele tips:

1. Wanneer je ontbijt niet inclusief is bij je accommodatie, koop je je brood, fruit of muesli bij de Coles, een enorme supermarktketen in Australië. Kun je direct inkopen doen voor je lunch, want de stad barst van de parken waar je uitstekend kunt picknicken ;-)

2. Veel bezienswaardigheden zijn gratis! Zo bekijk je het Opera House, de evengoed beroemde Harbour Bridge en de Botanische Tuinen zonder ook maar een cent te betalen!

3. Zoek uit welke musea gratis zijn, dat zijn er namelijk best veel! Wij bezochten de Art Gallery of New South Wales (vrij groot) en het Discovery Museum in The Rocks (klein), beiden een bezoek méér dan waard!

4. Sydney beschikt over enkele prachtige stranden met een typische Australische vibe. Bondi Beach is de bekendste, maar vanuit daar begint ook een Coastal Walk van ongeveer twee uurtjes die je onder andere langs de prachtige stranden van Bronte en Coogee voert. En wederom volledig gratis toegankelijk!

5. Koop direct bij aankomst een Opal-kaart voor het openbaar vervoer. Bij bijvoorbeeld de 7/11 is de kaart zelf gratis, maar je moet er wel een minimum bedrag van 10 dollar op zetten. Het voordeel is wel dat je met deze kaart goedkoper reist dan wanneer je losse kaartjes koopt.

6. Neem de ferry naar Manly Beach! Voor een euro of vijf enkele reis word je naar dit prachtige strand gebracht, waar bovendien een bijzonder leuke sfeer hangt (veel winkeltjes en restaurantjes eromheen). Bijkomend voordeel is dat je vanaf de ferry een uitstekend zicht hebt op de skyline van de stad! Een rondvaart boeken voor exact hetzelfde uitzicht is een stuk prijziger!