Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Great Barrier Reef verkennen vanaf Lady Elliot Island

Queensland,
Australië


Het Great Barrier Reef is een bekend een geliefd gebied om te bezoeken in Australie. Het is ook immens, het strekt zich uit voor de Oostkust van Australie, van het Noordelijkste puntje, tot ongeveer ter hoogte van Fraser Island. Dat is een lengte van meer dan 2000km! Dit betekend dus ook dat je het Great Barrier Reef op vele verschillende plekken kan ontdekken.

De meest bekende zijn vanaf Cairns of vanaf de Whitsunday eilanden. Maar wij ontdekten het meest zuidelijke stuk van dit immense rif vanaf Lady Elliot Island. Vanaf dit eiland kan je fantastisch snorkelen, zonder dat je dit met heel veel andere mensen hoeft te delen. En je doet het vanaf het land, dus je kan het op je eigen tempo doen.

Omdat Lady Elliot Island zo zuidelijk ligt is de water temperatuur relatief laag. Dit komt de gezondheid van het koraal ten goede, want dit kan er niet tegen als het water te warm is, dan sterft het af. Dit is helaas heel erg duidelijk in het noordelijke gedeelte van het rif. Maar hier bij Lady Elliot is het meerendeel nog gezond. Tel daar de enorme aantallen prachtige vissen, haaien en schildpadden bij op en je hebt een echt snorkel paradijs! Als je geluk heb kan je hier zelfs met Manta-roggen snorkelen!

En de echte kers op de taart is dat je hier alleen met een vliegtuigje heen kan. Wij vertrokken vanaf Hervey Bay voor een vlucht van zo'n 40minuten naar het eiland. Wat een prachtig uitzicht over de kustlijn en het rif!