Purnululu NP

Foto door Reisreporter ThijsVDenBurg

De Fundybaai is bijzonder vanwege de dieren en natuur. Hier vind je bij de monding van de baai de 'Old Sow', een van de meest bekende draaikolken ter wereld. In de baai leven ook verschillende soorten dieren, variërend van kreeften tot dolfijnen en van blauwe walvissen tot orka’s.

Informatie over Purnululu NP

Beste foto's & tips van Purnululu NP

'842063' door ThijsVDenBurg '842063' door ThijsVDenBurg

AustraliëPurnululu NP

AustraliëPurnululu NP

De bijenkorven van th

ThijsVDenBurg

De minder bezochte West kant van Australie is wat ruiger en qua natuur ook erg divers. de kimberleys is een gebied ten oosten van de stad Broome. Een goede planning met benzine is gewenst op de langere stukken. Purnululu National Prak ligt op de weg richting de noorderlijke stad Wyndham. In het park kun je overnachten op de twee campings (basic). In het hoogseizoen is het wel slim om te reserveren om zeker te zijn van een plekje. Eenmaal in het park kun je verschillende kanten uit om wandelingen te maken. The Bungles zijn heuvels van karstgesteente die gestreept zijn met oranje en zwart banden. Ze lijken op bijenkorven van een afstand. Je kunt er doorheen wandelen maar een echte aanrader is een helicoptervlucht erover heen. Prijzig maar dubbel en dwars waard.

'1113079' door Ellen69 '1113079' door Ellen69

AustraliëPurnululu NP

AustraliëPurnululu NP

Voel je nietig

Ellen69

Echidna Chasm is a smalle kloof, op sommige plaatsen slechts twee meter breed, maar met verticale wanden die tot 200 meter hoog reiken. Je voelt je nietig hier. De kleuren veranderen voortdurend met de stand van de zon, die steeds weer een ander deel van de kloof goudoranje doet oplichten. Adembenemend.

'1112380' door Ellen69 '1112380' door Ellen69

AustraliëPurnululu NP

AustraliëPurnululu NP

Ontdek Purnululu

Ellen69

Purnululu National Park behoort tot mijn favoriete plekken in Australie. Veel mensen bekijken het gebied (met de bungle bungles) door een helicoptervlucht te maken, maar er 'in' duiken per auto is zeer de moeite waard. Een 4x4 wagen is verplicht om het park in te mogen, en een kampeerplek op een van de twee campsites moet je van tevoren reserveren. Ter plekke kan dat niet, omdat het visiter center geen internetverbinding heeft en dus de gemaakte reserveringen niet ter plekke kan invoeren of aanpassen. Het kamperen hier is kamperen met als enige faciliteiten een toilet en waterkraan. Je wordt beloond met prachtige wandelingen door diepe kloven, met fantastische vergezichten en een voortdurend van kleur veranderend adembenemend landschap.

Laat kaart zien