Melbourne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pinguïn Parade op Phillip Island

Melbourne,
Australië


[url="http://www.visitphillipisland.com/" target="_blank"]Allereerst is Phillip Island (Vanuit Melbourne prima te bezoeken) een prachtig eiland waar veel te zien is maar waar je ook heerlijk even kunt genieten van de rust op het eilandje.

Maar wat je zeker ook moet doen is naar de Pinguïn Parade. Het klinkt natuurlijk als een gigantische toeristische attractie en... dat is het ook! Maar wel een hele bijzondere!

De kleine Pinguïns die op het eiland leven gaan elke ochtend de zee in en komen elke avond weer naar het eiland. Het vreemde is dat alle pinguïns tegelijkertijd uit het water komen en dit vindt altijd plaats wanneer de zon onder gaat. Je betaald entree om het strand op te mogen waar ze een mooie tribune hebben gebouwd zodat je alles goed kunt zien maar nog belangrijker is dat de pinguïns geen last hebben van alle mensen.

Het is een bijzonder en ook lachwekkend gezicht om al die duizenden pinguïns uit het water te zien komen. Wie durft er als eerste het water uit? En hoe komen ze zo snel mogelijk bij hun holletje? Je kijkt je ogen uit!

Naast deze spectaculaire binnenkomst van de pinguïns kun je zien waar de holletjes zijn en is er een soort museum bij gebouwd die je alles verteld over deze pinguïns.

Ik kan helaas geen mooie foto toevoegen van dit spektakel, het is namelijk verboden om foto's te maken. Dit is ook niet meer dan logisch want het zou de pinguïns afschrikken met alle flitsen. [/url]