Blue Mountains malaria

Is er malaria in Blue Mountains en wat zijn de malaria gebieden Blue Mountains? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Blue Mountains, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Blue Mountains. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Blue Mountains verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Blue Mountains om te zien of jouw Blue Mountains reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Blue Mountains is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Blue Mountains

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Blue Mountains.  

Informatie over Blue Mountains

Beste foto's & tips van Blue Mountains

'448947' door Jeannette67 '448947' door Jeannette67

AustraliëBlue Mountains

AustraliëBlue Mountains

Doorkijkje three...si

Jeannette67

Een uurtje rijden van Sydney ligt het natuurgebied The Blue mountains. Wij waren hier in de Australische winter en het was hier ijzig koud. Met het steilste treintje ter wereld (Scenic Railway) kun je een berg af rijden en wandelen in het dal waar wonderbaarlijk een tropisch regenwoud verscholen ligt met beekjes en watervallen. Ondanks dat het er vochtig en kil was hebben we genoten van de omgeving. Plots brak de zon door het grijze wolkendek heen en toen schoot ik, tussen de varens door, een foto van de drie rotsformaties die bekend staan als `The tree sisters. Deze 3 versteende Aboriginal vrouwen (uit een oude legende), konden zich slechts 5 minuten koesteren in het zonnetje alvorens het weer begon te miezeren.

'501988' door thijsvincent '501988' door thijsvincent

AustraliëBlue Mountains

AustraliëBlue Mountains

The Blue Mountains...

thijsvincent

The Blue Mountains, een populaire, toeristische plaats. Maar met rede, dit prachtige stuk natuurgebied heeft je een mooie wandelroute te bieden, en als je niet zo een wandelaar bent, zijn er voldoende alternatieven in de vorm van een kabelbaan met glazen bodem en een treintje die de berg af raast. Een leuke wandeling met veel trappen, maar een absolute aanrader.

'522525' door Bart Brouwer '522525' door Bart Brouwer

AustraliëBlue Mountains

AustraliëBlue Mountains

Waterval

Bart Brouwer

Een lange sluitertijd opname van een kleine waterval in de Australische Blue Mountains. De Blue Mountains liggen niet ver buiten Sydney, en het gebergte is daarom makkelijk vanuit Sydney per trein of auto te bereiken.

Laat kaart zien