New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Breng een bezoek aan de Verenigde Naties.

New York City,
Verenigde Staten


Iedereen die New York bezoekt kan ik aanraden om ook eens te gaan kijken in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties.
Buiten is het al een heel leuk gezicht om alle 192 vlaggen van de lidstaten te zien wapperen. Ze hangen daar in alfabetische volgorde van Afghanistan tot Zimbabwe. Hoeveel herken je er?

Heel veel landen hebben prachtige kunstvoorwerpen geschonken die in het gebouw worden tentoongesteld. Ook krijg je er interessante informatie te zien en horen over alle diensten die de VN kent: onder andere Unesco, Unicef, de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, de Wereldbank en de Veiligheidsraad.

Bij de rondleiding kom je ook in de grote zaal van de Algemene Vergadering en de zaal van de Veiligheidsraad, tenminste als daar geen vergaderingen zijn. Daarom is het goed om je bezoek even voor te bereiden.
Voor meer informatie kun je vooraf contact opnemen met de rondleidingen eenheid van de Verenigde Naties.
E-mail: toursunhq@un.org
Internet: http://www.un.org/tours
De openingstijden zijn van maandag tot vrijdag tussen 09:45 en 16:45.

Postzegelverzamelaars weten dat de Verenigde Naties hun eigen postzegels uitgeven. Er is een postkantoor in het hoofdgebouw dus je kunt vanaf hier je ansichtkaart ook met zo’n bijzondere zegel verzenden.

Als je van te voren reserveert kun je in de Dining Room van de lunch gebruik maken. Voor een schappelijk bedrag kun je dan mee eten van een heerlijk uitgebreid wereldbuffet. Er wordt hier wel van je verwacht dat je netjes gekleed bent, dus geen jeans of shorts. De openingstijden zijn hier van maandag tot vrijdag tussen11:30 en 14:30.
Veel plezier!