Californie reisblogs

Haar bij de vis

awesomemore was er (tot 29 mei 2010) Gepost op 18 mei 113 reacties

De grens tussen Noord California en Noord Noord California ligt daar waar de wijnvelden van Napa en Sonoma overgaan in Redwood bossen. Het is een tasbaar verschil. Wijnrank wordt Redwood, Toyota Prius wordt RAM Heavy Duty Pick-up, 2 assen worden er 3, gladde kin wordt baard met dunne staart, woonwijk wordt trailerpark en op gewicht, overgewicht met hang naar obees. Je hoeft niet te zoeken naar deze verschillen, ze zijn er gewoon. Punt.

De Noord Noord Californian is een mens van vet, vlees en....vis. Zalm is hier geen ex-minister met een bank, zalm is de prooi die gevangen moet worden. Het liefst zou men het met de blote handen doen, maar een hengel is een goed alternatief. In het weekend van Memorial Day begint op de grens met Oregon het zalmseizoen. En het is druk, heel druk.

In Trinidad, een gehucht van 400 inwoners, ruikt het naar vis. Figuurlijk; het is de spanning van de jacht. Bij de pier is het een drukte van belang. Pick-ups en trailers bepalen het beeld. Mannen met baarden in gele hesjes dirigeren het verkeer de juiste kant op. Trailers to the left, SUV's to the right. Een voor een schuiven vaders en zonen hun boot de helling af de zee in.

De dag is nog jong, maar zal voor velen niet ouder worden. Want elke vis die nu nog in de buurt van Trinidad rondjes zwemt heeft duidelijk niet op zijn kalender gekeken. Salmon Day is here baby en dat betekent haar bij de vis.

awesomemore Positie 54 (33615 p.) Lid sinds 06-04-2011 Foto's en tips: 1252 Blogs: 70 Fans: 12

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Trinidad
blogfoto nr. 2
Pick me up before you go go
blogfoto nr. 3
Salmon!!!!!
blogfoto nr. 4
Klare taal
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Motor City Break
8 5
Gepost op 01 december
Verenigde Staten Wisconsin Illinois Michigan
Memories of Marseille
2 2
Gepost op 28 maart
Frankrijk Marseille
California Zephyr Dreaming
4 4
Gepost op 15 maart
Verenigde Staten Utah

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

ik wilde het zelfde zeggen als Lione, bij deze.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Mooie observaties weer!

PaulHoo

Door: PaulHoo • Geplaatst op

Erg leuk beschreven en herkenbaar. Ik was afgelopen september in de US, onder meer in Californie en Sonoma Valley. Idd overal de overtreffende trap en voor je het weet vind je alles normaal...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.