Californie reisblogs

"First come, First served" op een droomstrand

arjenenlucas was er (tot 08 sep 2011) Gepost op 17 mrt 111 reacties

In een supermarkt in Alaska zien we in een reismagazine een plaatje van Gold Bluffs Beach in Noord-Californië. Het plaatje is ons bijgebleven en twee maanden later rijden we via een onverharde en bochtige weg naar zee, dwars door het Redwood National Park op zoek naar deze gouden kliffen.

De camping telt 26 plekken gelegen aan een loepje in de duinen, ingeklemd door een breed strand aan de ene kant en 30 meter hoge zandstenen kliffen aan de andere kant. Voor alle plekken geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De 10 meest gewilde plekken liggen direct aan de Pacific, allen met een eigen stukje privé-strand. Als we de camping nietsvermoedend oprijden glipt de laatste ‘zeesite’ ons net door de vingers en moeten we genoegen nemen met plekje op de 2e rang. De andere ochtend zijn we er vroeg bij en zodra er een plekje vrijkomt promoveren we naar de 1e rang waar we ons kamp uitgebreid opzetten en genieten van ‘ons’ strand.

Dat er behoorlijk geloerd en geaasd wordt op de 10 zeesites is ons al snel duidelijk. Een dame staat al om acht uur ‘s-ochtends enige tijd onrustig te draaikonten rond ons camperbusje na onze vertrekdatum te hebben ontcijferd van het plakkertje op de voorruit. “Gaan jullie vandaag weg?”, vraagt ze hoopvol. We antwoorden dat we in ieder geval vandaag nog blijven. Haar droom spat uiteen. “En morgen? Overmorgen dan? Na het weekend, vertrekken jullie dan?”. “Misschien blijven we wel 3 weken!!”, grappen we, waarna ze teneergeslagen afdruipt. Ze is niet de enige die van ons afwillen. Zenuwachtig lopen en rijden nieuwkomers over de camping en wordt er bij menigeen geïnformeerd over de vertrekplannen van de bewoners van de 1e rang. We zien een man sluw een plek veroveren als hij bruut zijn partytent in de duinen dumpt terwijl de vertrekkende mensen nog aan het opruimen zijn. Het is bijna agressief kamperen met dit ordinair soort landjepik!

Wij laten ons niet wegjagen en zijn voor een volle week even heerlijk honkvast op deze waanzinnige strandlocatie. We genieten van de rust, de zon, de zee en al het leven om ons heen: De pelikanen die als dieptebommen in zee duiken, de altijd wat nieuwsgierige zeehonden in de branding en de Roosevelt herten met grote geweien die onverwachts uit de ochtendmist opdoemen. Gold Bluffs in het rustige noorden van Californië, een plek om alleen maar over te fluisteren hoe mooi het is.

arjenenlucas Positie 30306 (0 p.) Lid sinds 12-07-2009 Foto's en tips: 35 Blogs: 16 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Pelikanen en een Roosevelt hert voor ons op het strand
blogfoto nr. 2
Het mooie strand van Gold Bluffs, waar je geweldig kunt kamperen
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Buddha in Medellín
3 0
Gepost op 02 oktober
Colombia Medellin
In de sporen van La Niña
3 1
Gepost op 30 september
Panama Pacifische kust
Pretpark "Cost Rica"
3 1
Gepost op 16 september
Costa Rica

Reacties bij deze blog

Nancy Carels

Door: Nancy Carels • Geplaatst op

Niet alleen een leuke blog, maar ook een leuke tip. Het is inderdaad een prachtige omgeving, de moeite waard om er een weekje te blijven !

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.