Op reis gaan....toch niet zo evident !

Was hier op 2012-09-04 Gepost op: 8 reacties.
Voor de meesten onder ons is op reis gaan gewoon een kwestie van kies je bestemming,betaal je ticket en pak je koffer.

In zekere zin gaat het bij mij ook zo maar wel met een variant,ik moet ergens een opvang vinden voor mijn echtgenoot die aan de ziekte van Alzheimer lijdt. De Belgische Staat voorziet hiervoor een aantal bedden in zorgcentra,de mutualiteit komt een beetje tegemoet in de kosten,allemaal kwestie van : de mantelzorger heeft ook dringend behoefte aan een jaarlijkse vakantie hetgeen maar al te waar is,de verzorging van zo'n zieke is bijzonder zwaar.

Dus alles geregeld en op 5 september vertrok ik voor de dertiende keer richting USA. De Staten Californie,New Mexico,Utah,Arizona en Nevada stonden op het reisschema. In L.A.voegden mijn zoon en schoondochter zich bij mij,ons gezelschap was kompleet.

En voor de dertiende keer was het weer leuk. Een toffe auto,het ultieme gevoel van vrijheid,vriendelijke mensen en vooral al die schitterende landschappen. De grote Parken staan niet meer op het programma behalve Monument Valley maar daar hadden we een tour geboekt bij de Navajo.
Nee,wij gaan meer voor de kleinere en afgelegener juweeltjes die dan ook nog eens het voordeel van rust bieden in felle tegenstelling tot de overbekende NP die overspoeld worden door toeristen.
Weer bedacht ik bij mezelf dat Utah toch wel mijn voorkeur had op de voet gevolgd door Arizona.

Maar ja,na drie weken toeren was het weer(veel te vlug) voorbij en na een lange vliegreis was ik weer thuis.
Met een stevige jetlag deze keer...

De dag erna ging ik mijn man terug ophalen van het kortverblijf en daar kreeg ik een ijskoude douche,ik herkende hem bijna niet meer. Erg vermagerd,geelgrauw van kleur zat hij zoals een plant in een stoel,vastgebonden teneinde er niet uit te vallen. Hij gaf geen tekenen van herkenning. Ik was ontzet en vroeg wat er gebeurd was aan de enige verzorger die er rondliep.Die zegde me van niks te weten daar hij zojuist terug op de dienst was gekomen.
Terug thuis heb ik de huisdokter gebeld,die kwam en vond een opname in het ziekenhuis wel op zijn plaats.

In het hospitaal kwam men na de nodige onderzoeken tot de konclusie dat hij extreem uitgedroogd was met erg hoge zoutwaarden in het bloed en zich aldus in een gevaarlijke situatie bevond.

Ik kan me niet herinneren van ooit zo geschokt te zijn geweest,met een gerust hart heb ik mijn maatje aan hen toevertrouwd en nu kan ik niet anders denken dan dat er uiterst onachtzaam met hem is omgesprongen,te weinig eten,te weinig drinken en zelfs geen alarm slaan bij het zien van de achteruitgang.

Ondertussen schijnt het wel weer goed te komen maar ik weet niet of ik ooit nog,zolang hij er nog is,op reis durf te gaan.

Vanaf nu is op reis gaan voor mij helemaal niet zo evident !
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

8 reactie(s) bij "Op reis gaan....toch niet zo evident !"

 • profile image comment

  Och verschrikkelijk zeg, wat ontzettend heftig. Hoe is het nu? Onvoorstelbaar dat dit kan gebeuren!!!! Heel veel sterkte!!!!!

  Door albertensandra • geplaatst op 2012-11-18 12:48:34
 • profile image comment

  Wow, wat een heftig verhaal. Hier krijg ik kippenvel van. Zorg je het gehele jaar voor je echtgenoot, ben je echt wel aan vakantie toe, krijg je dit er zomaar extra bij. Ik kan me voorstellen dat de event. volgende vakantie geen ontspannen uitje wordt. Toch moeten er nog andere centra zijn waar de verzorging wel goed is. Denk ook aan jezelf, die vakantie is voor mantelzorgers hard nodig om je weer de energie te geven voor het komend jaar !

  Door hansdewildt • geplaatst op 2012-09-30 19:00:26
 • profile image comment

  Hoi Diane, Een heel heftig verhaal en wat dapper van je dat je dit deelt met ons. Op RR verwacht je mooie foto's van verre reizen en mooie plekjes op deze aarde. Het is slechte een heel klein stukje van iemands leven die je via RR leert kennen. Er gaat zoveel meer schuil achter al deze foto's. Maar juist doordat jij wel op vakantie gaat en quality tijd met je zoon hebt, geeft aan dat je heel goed in je schoenen staan. Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd.

  Door imac1963 • geplaatst op 2012-09-30 17:20:08
 • profile image comment

  Te erg voor woorden vind ik dit. Ik zou een klacht indienen! Als mantelzorgen heb je dit soort uitjes bitterhart nodig om het vol te houden.

  Door jeannette • geplaatst op 2012-09-30 11:13:59
 • profile image comment

  Schandalig. Een ander woord heb ik hier niet voor. Sterkte jullie allemaal!

  Door Diana • geplaatst op 2012-09-30 08:52:03
 • profile image comment

  Ach Diane, wat een schok zeg. Ik kan me voorstellen dat je dan niet meer rustig weg gaat. Toch moet je er geen spijt van hebben; ook al is hij op dit moment onbereikbaar, jij woont in zijn hart en dat blijft zo, waar je ook bent.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2012-09-30 08:21:27
 • profile image comment

  Wat ontzettend heftig zeg. Wat verschrikkelijk als je je man bij terugkomst zo aantreft, echt heel erg. Belachelijk dat er op die manier met mensen wordt omgegaan.... Ik hoop van harte dat het (snel) goed gaat komen met je man, veel sterkte...

  Door meeko • geplaatst op 2012-09-29 21:31:09
 • profile image comment

  Jeetje Diane wat een heftig verhaal, wat moet dit schokkend voor je zijn. Mijn ervaring hier in België is dat de gezondheidszorg zo goed is. Ik kan me helemaal voorstellen dat het niet meer zo evident voor je is om te vertrekken. Ik hoop dat het snel goed komt met je man en dat je in elk geval kan nagenieten van je mooie reis.

  Door Rhodaxx • geplaatst op 2012-09-29 18:53:53

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.