Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Utah image

Best Scenic road ever!

Utah
Verenigde Staten
Guidowater

Best Scenic road ever!

Soms wil je op een dag misschien net teveel. Vooraf verklaren veel mensen je voor gek maar achteraf gezien blijk je één van de beste dagen van je leven te hebben. Zo'n dag hadden wij tijdens onze korte trip door de USA in september 2015.

Omdat we niet heelveel dagen hadden voor onze rondreis moest we 2 lange dagen plannen om te rijden. Één daarvan was van Alamogordo door de woestijn naar Chinli en een aantal dagen later volgde te dag van deze blog.

We planden een roadtrip van "Mexican hat" naar "Torrey". Een weg van ruim 200 mijl zonder alle omweggetjes en met ontzettend veel hoogtepunten letterlijk een figuurlijk!

Na het vroege ontbijt vertrekken we vanuit Mexican hat naar de 261 weg. We komen langs de rots waar het plaatsje zijn naam aan te danken heeft. De rode kalksteen rots is bovenop uitgesleten als een sombrero. Als we de 261 opdraaien pakken we de eerste links en bezoeken Goosneck state park. Hier heeft de rivier als een slang diverse grote diepe bochten uitgesleten door de ondergrond. Na 20 minuten hebben we het weer gezien en draaien de 261 weer op richting het noorden. Na een paar mijl aan de oostkant komen we langs de entree weg van Valley of the gods. Gister kwamen we hier al doorheen maar we kunnen het niet laten om nog even wat mooie plaatjes te schieten.

We rijden de 261 weer op en komen aan bij de "Mokey dungway". Een schitterende haarspeltbochten weg. Je stijgt hier in korte tijd meer dan 330 meter en onderweg hebben we schitterende uitzichten op het onderliggende valley of the gods en gooseneck statepark.

Eenmaal boven nemen we meteen de eerste straat links. LET OP wil je hierheen er staat geen enkel bordje. Deze plek staat ook niet in reisgidsen als de Capitool maar kreeg ik als tip op een forum! En wat voor een tip! De weg voert over de rand van de rotswand naar een uitzichtpunt genaamd Muley point. Een werkelijk onbeschrijfelijk mooi uitzicht en absolute must stop plek als je hier bent. Bij het eindpunt van de weg staan wat campertjes waar alternatieve Amerikanen een beetje gitaar zitten te spelen. Het is een heerlijk relaxte atmosfeer en we zitten hier lange tijd te genieten van het uitzicht. In de verte zien we zelfs de contouren van monument valley dat ruim 50 kilometer verder ligt. Als we terug rijden stoppen we nog bij wat andere uitzichtpunten bovenop de rotswand voordat we weer de 261 naar het noorden opdraaien.

De volgende stop is "Natural bridges national monument" en park vol met natuurlijke bruggen. Er ligt een rondweg en als je die volgt kan je alle bruggen zien. Sommige kan je alleen zien als je er naar toe hiked maar door ons drukke programma vandaag hebben we daar geen tijd voor. Wij hebben voor morgen een andere natuurlijke brug op het oog in Capitol reef np. Het rondje door Natural bridges is echter zeker de moeite waard ookal is het hier veel drukker dan alles tot nu toe.

We rijden verder de 95 weg op en ook hier is het weer schitterend. We rijden langs "Fry mesa en fry canyon" waar de rotsen mooi gekleurd zijn. De 95 weg bereikt zijn hoogtepunt echter bij een gebied genaamd Hite. Het is hier echt prachtig. Overal zien we verschillende hoodoos, rode rotsen, witte rotsen en een rivier die er doorheen krult. Er is ook een mooi uitzichtpunt genaamd Hite lookout en dat is zeker het stoppen waard.

In het plaatsje Hanksville slaan we linksaf de 24 weg op. Deze weg rijd dwars door capitol reef np en wederom vallen we van de ene in de andere verbazing. Als we in het bezoekers centrum komen kopen we een kaartje en rijden het park in. Het begint met het mormoonse dorpje Fruita en van daaruit rijd je zuidwaarts. We bezoeken plaatsen als grand wash en de capitol gorge.

Het loopt dan al tegen de avond en we rijden terug naar het bezoekers centrum waar we de 24 weer opdraaien richting het westen. Al snel zien we een bordje Panorama point en dit schijnt mooi te zijn voor de zonsondergang. Ach we zijn er nou toch! We parkeren en lopen een kleine 5 a 10 minuten naar het uitzicht punt. Er ligt hier ook een rivier die een aantal goosenecks heeft uitgesleten zoals we eerder op de dag zagen. We zijn helaas net te laat voor het mooiste van de zonsondergang maar ach onze dag kan niet meer stuk.

We rijden verder en komen al snel in het plaatsje van ons hotel "Torrey". Als toetje op de dag krijg ik ook nog eens een groot bord met baby back bbq spare ribs.... wat wil een mens nog meer!

Foto's

a959a.jpg
a959a.jpg
Guidowater
c5847.jpg
c5847.jpg
Guidowater
df775.jpg
df775.jpg
Guidowater
97d5e.jpg
97d5e.jpg
Guidowater
1180a.jpg
1180a.jpg
Guidowater
8ea85.jpg
8ea85.jpg
Guidowater
5f5cd.jpg
5f5cd.jpg
Guidowater