De stranden van het Amerikaanse Wilde Westen image
Lkoedam

De stranden van het Amerikaanse Wilde Westen

De inwoners van de Amerikaanse staat Oregon zijn met recht trots op hun kust, waar wilde zandstranden en vervaarlijk ogende basaltrotsen tot lange strandwandelingen en zelfs fietstochten uitnodigen.

De kust van de Amerikaanse staat Oregon wordt gekenmerkt door basaltrotsen. Foto: Benjamin Reed / Columbus Travel
De kust van de Amerikaanse staat Oregon wordt gekenmerkt door basaltrotsen. Foto: Benjamin Reed / Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


De inwoners van Oregon zijn met recht trots op hun kust. In tegenstelling tot grote zuiderbuur Californië zijn alle stranden van de staat publiek toegankelijk en vormt het merendeel beschermd natuurgebied. Het landschap is bovendien afwisselender, van zandstranden en brede duinen tot de voor deze regio zo kenmerkende sea stacks, enorme en vervaarlijk ogende basaltrotsen die als eenzame monolieten uit de zee steken.Highway 101Niet alle delen zijn echter van gelijke schoonheid. Door de bank genomen is de noordkust te commercieel om er echt van te genieten. Richt je pijlen dan ook op de meer afgelegen en ruigere zuidkust en met name de strook tussen de plaatsjes Florence en Brookings, bij de grens met Californië. Volg hiervoor de bochtige Highway 101, die tegen de oceaan aanschuurt en prachtige vergezichten biedt. Bijzonder is het Oregon Dunes National Recreation Area, een duingebied waar je je even in de Sahara waant en in idyllische meertjes kunt zwemmen.Fietsen aan de Amerikaanse westkustJe kunt ook de auto laten staan en op het zadel stappen. De Oregon


Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)