Mississippi, Alabama, Louisiana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mississippi, Alabama, Louisiana image

Mississippi, Alabama, Louisiana

Mississippi, Alabama, Louisiana
Verenigde Staten
Daniellevbroekhoven

'Sweet Home Alabama all summer long'

Tijdens een langer verblijf in de Verenigde Staten in 2005 is de passie voor reizen begonnen. Sindsdien heb ik de opleiding 'management toerisme' aan de NHTV afgerond, ben ik werkzaam bij een reisorganisatie en heb ik al vele mooie reizen mogen maken.

Tijdens mijn verblijf in Alabama (off all places!) kwam ik erachter dat reizen veel vrijheid geeft, dat je goed kunt nadenken over jezelf en vooral ook veel kunt leren over andere culturen, volken èn kunt genieten van de prachtige dingen die je tegenkomt op reis.

Hoewel ik het niet altijd eens ben met de politiek in de Verenigde Staten, heb ik toch aan het land mijn hart verloren. En hoewel in Alabama zelf niet heel veel te doen was, heb ik wel de tijd van mijn leven gehad. Ik heb genoten van het doen van typisch Amerikaanse dingen, zoals naar de drive-in bioscoop gaan, een doggybag meenemen in een restaurant voor het restant van je veel te grote pizza en dansen tot in de late uurtjes op HipHop-muziek. Ook heb ik enorm genoten van de uitstapjes naar de kust van Florida, naar Destin en Panama City. Twee uur in de auto rijden richting het zuiden om te shoppen in een outletcentrum en daarna lekker een bucket chickenwings eten in een strandtent met een liter cola voor je neus, die gratis ge-refilled wordt als je nog meer dorst hebt. Mijn verblijf in Alabama was Amerikaans, Amerikaanser, Amerikaanst!

Gelukkig zijn dit niet de enige zaken die de Verenigde Staten te bieden heeft, want het land heeft zoveel meer te bieden dan hiervoor beschreven. Ik ben ontzettend blij dat ik inmiddels al meerdere staten heb kunnen bezoeken en hoop in de toekomst nog veel meer van de Verenigde Staten te mogen zien. Hopelijk alle vijftig...