Georgia en Tennessee

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Memphis, Fourth of July

Georgia en Tennessee,
Verenigde Staten


Memphis, aan de Mississippi, 4 juli 2009. Wat locals maken zich op voor het vuurwerk van Independence Day, ook wel Fourth of July. Vroeg in de avond: wat uurtjes later zat het stampvol aan de oevers van deze rivier. Deze mensen hadden dus de beste plekken. Enorm gezellig daar: iedereen aan de drank, barbecues erbij, muziekje... En toen om half 10 het geweldige vuurwerk van de stad Memphis. De mensen daar waren erg aardig - had zelf geen bier bij, maar hoefde me geen zorgen te maken om een droge mond.

's Avonds werd het onrustig en onveilig in het centrum van de stad, maar dat is weer een ander verhaal. Veel probleemjongeren in Memphis, kennelijk. Aanhoudingen, vier doden... Maar tot het vuurwerk was het in ieder geval erg gezellig ;)

Aan de overkant van de rivier overigens de staat Arkansas.

Independence day is in de Verenigde staten van Amerika een nationale feestdag ter viering van de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776. Independence day wordt veelal geassocieerd met parades, barbecues, picknicks, honkbalspelletjes, vuurwerk en verschillende andere publieke en privégelegenheden ter viering van de historie en tradities van de VS.