Californie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Californie image

Lost in consumption

Californie
Verenigde Staten
Awesomemore

Lost in consumption

‘Zo moet Klein Duimpje zich gevoeld hebben.’ Na 15 minuutjes dwalen door de Whole Foods in Petaluma, California hebben ook wij een spoor achtergelaten. Niet van broodkruimels, maar van ontzettend vriendelijke medewerkers die ons al voordat we ergens om kunnen vragen het antwoord aanreiken.

Een bezoek aan een Amerikaanse supermarkt is een feest zonder eind. Je wordt er verrast, valt van de ene verbazing in de andere en verdwaalt in overvloed. Gelachen wordt er ook. Niet alleen door de medewerkers, maar ook om 50 meter hondenvoer en speeltjes, 1000 soorten cereal, schalen gevulde eieren waar je heel Barneveld mee kunt verwennen en (record tot nu toe) emmers met acht (!!!) liter ijs. Stiekem van achteren een kalkoen van een kilo of 10 in een boodschappenmandje kieperen levert ook Hans Kraaij jr. momenten op.

Voor de doelgroep van de chipsafdeling, emmers salades zonder groenten en de afdeling TV-food staan er bij de ingang van sommige supermarkten elektrische winkelwagentjes klaar. Zo kan ook de obees z’n tas moeiteloos vullen.

Na een klein uur laveren door wouden van groenten en fruit, stapels vlees en plassen bier, melk en sappen, antwoorden we zoals het hoort met een wedervraag op het gestelde ‘How are you?’ Vervolgens kiezen we voor paper en besluiten we zelf de boodschappen in de auto te laden. Deze kerst wordt 100% organic, met dank aan de Whole Foods. Ook dat is Amerika.

Foto's

65176.jpg
65176.jpg
Awesomemore
06d0f.jpg
06d0f.jpg
Awesomemore
4a3c1.jpg
4a3c1.jpg
Awesomemore