Californie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Californie image

San francisco, coast route, los angeles

Californie
Verenigde Staten
Olofensing

San francisco, coast route, los angeles

San francisco, coast route en los angeles

Nadat we onze camper in een voorstadje van san francisco hebben ingeleverd zet de verhuurtoko ons af bij het hotel midden in het centrum. We besluiten wat in de buurt van het hotel rond te kijken. We kijken wat rond in de winkels, kopen wat nieuwe kleren ( dollar is nog steeds erg gunstig...) en relaxen wat in de cafetjes. Tegen de avond gaan we naar fishermans warf, hier liggen wat zeehonden en zijn een hoop prima eettentjes. We eten wat en besluiten op tijd naar het hotel te gaan. De volgende ochtend pikken we onze huurauto op. We rijden met de auto kriskras door de grote stad. Als eerste gaan we naar alcatres. Ant is er nog nooit geweest. Het is er lekker rustig en bekijken rustig de gehele gevangenis en het eiland. Erg cool. Daarna pakken we de auto en rijden naar lombart street ( werelds kleinste weggetje met 16 haarspeldbochten) en daarna naar victorians buurt. Dit is waar de serie full-house is opgenomen. Vervolgens parkeren we de auto bij het hotel in een garage. We gaan naar de north face winkel waar we nieuwe winter kleren regelen. De gekochte sooi in China is nu wel af. Als laatste gaan we naar de film. Avatar 3D imax. Mega groot scherm. De schermen van Pathé passen hier vier keer in. Je moet echt omhoog en naarbeneden kijken om het hele scherm te overzien. Het was onze eerste ehte 3D film en kan het iedereen aanraden. Super!! We drinken nog een biertje en gaan dan slapen.
De volgende dag rijden we naar de golden gate bridge. De rode brug die iedereen wel eens op tv gezien heeft. Na de nodige foto's vertrekken we met de auto langs de kust richting los angeles. Onderweg hebben we een klein beetje op onthoud. Olof vroeg zich altijd al af hoe het was om aangehouden te worden door een agent. Op TV zie ja altijd " put your hands on the car where I can see them...."....Je mag hier op de snelweg zo'n 65miles per uur (110km) Men accepteert het als je tot 5 miles per uur te hard rijd. tussen de 5 en 10 miles te hard ziet men als een snelheidsovertreding. 10 en daarboven vind men roekeloos rijgedrag..... Olof reed 84 en viel dus in de categorie roekloos rijgedrag ! Nadat hij uitgestapt is worden de nodige vragen gesteld over huisadressen e.d. waar ze niks van begrepen. Niks geen wapens, actie. Alleen een preek voor te hard rijden. Vervolgens wordt meneer de agent opgebeld en heb hij weer mazzel. De agent heb betere dingen te doen en moet per direct naar een oproep. Scheelt dus weer een bak elende. We rijden verder en stoppen in het plaatsje Monterey. Enkele jaren geleden heeft olof hier gedoken. Bij aankomst gaan we naar het aquarium. Dit is een van de bekendste aquariums ter wereld waar men zelfs in bepaalde seizoenen een great white haai heeft (jaws). 'S avonds belanden we in een Duitse tent waar we ons misdragen door snitzels en apfelstrudel in een record tempo naar binnen te werken.......
De volgende dag rijde. We weer verder over de 17 Miles weg en route 1. Bijden gaan langs de kust waar je super uitzichten hebt. In een klein plaatsje genaamd gorda moeten we gedwongen overnachten vanwege de wegwerkzaamheden.
De volgende dag rijden we langs de kust naar los angeles. We nemen een kijkje bij de walk of fame, beverly hills en santa monica pier. Na een hapje te hebben gegeten gaan we richting het vliegveld en slapen daar in het hotel.
De volgende ochtend vertrekken we naar vancouver canada. Waar we inmiddels zijn aangekomen.

Foto's

83c31.jpg
83c31.jpg
Olofensing
870db.jpg
870db.jpg
Olofensing
870db.jpg
870db.jpg
Olofensing
0c531.jpg
0c531.jpg
Olofensing
0c531.jpg
0c531.jpg
Olofensing
f14eb.jpg
f14eb.jpg
Olofensing
f14eb.jpg
f14eb.jpg
Olofensing