Saint Vincent en de Grenadines

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Saint Vincent en de Grenadines image

Bequia heeft de mooiste zonsondergangen

Saint Vincent en de Grenadines
Noord en Midden Amerika
DaphneLange

Bequia heeft de mooiste zonsondergangen

Bequia, spreek uit als Beck-way, is het “grootste” eiland van de Grenadines, zo’n hele 18 km², haha, kun je nagaan hoe groot dat is! Maar juist daarom erg knus! Er is geen school dus de kids varen elke ochtend met de ferry naar Saint Vincent en ook weer terug in de avond. Best een gedoe lijkt me zo, maar ach, hier pakken we de bus of trein, dat blijft in principe hetzelfde zit ik me nu te bedenken! Op het eiland wordt Engels gesproken en het telt ongeveer 5000 inwoners. Deze bewoners zijn een mengeling van de Afrikanen, Schotten en Indianen en hebben allemaal een “no worries” mentaliteit, heeeeerlijk! Niemand maakt zich ook maar ergens druk om, het leven hier is zeer relaxed. Ja, hier kunnen we best aan wennen!

Een paar keer per dag vertrekt er vanuit Saint Vincent een ferry naar het mooie en kleine eilandje Bequia. We hadden een bezoek aan dit eiland al gepland omdat we met de Friendship Rose naar de Tobago Cays zouden gaan die vanuit het knusse, kleine haventje op Bequia vertrekt. Je meert aan in de haven van Port Elizabeth, wat ook meteen de “hoofdstad” van dit leuke eiland is. Bij aankomst vallen meteen de mooie, in pastel gekleurde, huisjes op, dat maakt dit eiland meteen erg liefig.

We verblijven in het Frangipani Hotel op 3 minuten loopafstand van de Ferry. Net zoals alle andere hotelletjes op Belmont heb je vanaf deze kant een geweldig uitzicht over de haven. En wat je hier nog meer hebt zijn zonsondergangen waar je U tegen zegt! Met een drankje in je handen en je voeten in het water kun je genieten van dit spektakel, het lijkt net of de hele lucht in brand staat, het kleurt de mooiste kleuren rood en onze monden vielen letterlijk open van verbazing! Met de zangtalenten van een “bootjongen” op de achtergrond, die de zoon van Bob Marley kon zijn, was het plaatje compleet; dit kan niet beter! Dat zijn dus de kleine dingen waar je zo happy van kunt worden. Onbetaalbaar. Wat was dit genieten.

Wil je wat van het eiland zien, loop dan naar de haven van Port Elizabeth, hier staan verschillende inwoners van het eiland met hun bolide klaar om je een rondleiding te verzorgen voor niet al teveel geld. Erg leuk om te doen en zo zie je nog eens wat. Je bezoekt ook een schildpaddenboerderij, hier worden (gewonde) schildpadden verzorgd maar ook uitgebroed, je ziet die lieve kleine schildpadjes dan mooi rondzwemmen in bassins en als ze oud genoeg zijn worden ze uitgezet in de zee. Dit ter bescherming van een bedreigde schildpad soort. En de man die dit heeft opgezet praat er met zoveel liefde over! Als je weg gaat kun je een donatie in de pot doen, zodat deze man weer verder kan met dit fantastische werk. Stiekem had ik er wel eentje mee willen nemen en thuis in de badkamer los willen laten, cute!

Het leuke is dat Bequia nog helemaal niet toeristisch is, her en der zie je er eentje lopen maar ze komen nog niet uit alle hoeken en gaten! De meeste personen gaan toch voor de iets grotere en bekendere eilanden in het Caribische gebied, daar is ook helemaal niets mis mee, maar ben je in de buurt, pik deze dan ook zeker even mee. Het is echt enorm de moeite waard en spijt krijg je er niet van! De sfeer die hier hangt is erg fijn, niks moet, alles mag, maar doe het vooral op de manier hoe jij het zelf wilt! Ideaal toch? Daar kunnen veel mensen nog iets van leren.