Saint Lucia image

Saint Lucia


Reisgids

Saint Lucia
Noord en Midden Amerika
Marjon

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

St Lucia is een eiland in de Cariben. Het ligt onder het eiland Martinique en schuin boven Barbados. Het eiland heeft de vorm van een regendruppel, wat geen toeval lijkt, want er zijn regelmatig korte, hevige regenbuien die de regenwouden op het eiland tot op de bodem voeden. Hier wordt de was nog met de hand gedaan en vis echt vers gegeten. Ontsnappen aan de westerse wereld is hier goed mogelijk: St Lucia is nog lang niet overspoeld door toeristen. Ga avontuurlijk hiken door een nationaal park, dwaal door oude stadjes of swing met de lokale bevolking.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Sailing the caribbean
Sailing the caribbean
Soufrière
Daniel01

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: Oost- Caribische dollar (XCD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Saint Lucia – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Saint Lucia, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Saint Lucia gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type G
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Saint Lucia is Castries.
  Het oppervlak van Saint Lucia is even groot als Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.