Saint Kitts en Nevis image

Saint Kitts en Nevis


Reisgids

Saint Kitts en Nevis
Noord en Midden Amerika
Fransvdg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

De cultuur van het eiland Saint Kitts is een mix van Caribische en Britse invloeden, de inwoners worden heel toepasselijk Kittitians genoemd. Nevis is een echt liefdeseiland. In tegenstelling tot ‘zusje’ Kitts is op Nevis een stuk minder te doen, maar dat maakt het eiland er niet minder om! De hagelwitte palmstranden en de blauwe oceaan die het eiland omzomen trekken vooral pasgetrouwde, of nog net niet getrouwde stelletjes aan. De idyllische hotels bieden hen een gedroomd onderkomen. Elk jaar wordt er een zwemwedstrijd tussen Saint Kitts en Nevis gehouden. De eilanden zijn nog redelijk onontdekt, het toerisme heeft nog niet de overhand. In het binnenland liggen vulkanen, bergen en ravijnen, aan de randen liggen parelwitte stranden met wuivende kokospalmen.

Van onze community

Brimstone Hill Fortress National Park
Brimstone Hill Fortress National Park
St. Kitts
Autominded
Veilig achterop....
Veilig achterop....
Saint Kitts en Nevis
Fransvdg
Bij onze zuiderburen
Bij onze zuiderburen
Basseterre
Fransvdg

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: Oost Caribische dollar (XCD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Saint Kitts en Nevis – welke stekker heb je nodig?

  Stekker type DStekker type G
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger

  Het oppervlak van Saint Kitts en Nevis is 40% van Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.