Saint Kitts en Nevis image
Saint Kitts en Nevis image Saint Kitts en Nevis image

Saint Kitts en Nevis

Reisgids

Saint Kitts en Nevis
Noord en Midden Amerika
Fransvdg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

De cultuur van het eiland Saint Kitts is een mix van Caribische en Britse invloeden, de inwoners worden heel toepasselijk Kittitians genoemd. Nevis is een echt liefdeseiland. In tegenstelling tot ‘zusje’ Kitts is op Nevis een stuk minder te doen, maar dat maakt het eiland er niet minder om! De hagelwitte palmstranden en de blauwe oceaan die het eiland omzomen trekken vooral pasgetrouwde, of nog net niet getrouwde stelletjes aan. De idyllische hotels bieden hen een gedroomd onderkomen. Elk jaar wordt er een zwemwedstrijd tussen Saint Kitts en Nevis gehouden. De eilanden zijn nog redelijk onontdekt, het toerisme heeft nog niet de overhand. In het binnenland liggen vulkanen, bergen en ravijnen, aan de randen liggen parelwitte stranden met wuivende kokospalmen.

Advertorial
Laat je inspireren door een van onze reisspecialisten

Van onze community

Image Title Image Title
Op de grens van 2 zeeen
St. Kitts
Mvb227
Image Title Image Title
Mooi uitzicht op de baai
St. Kitts
Mvb227
Image Title Image Title
Schaafijs, Basseterre
St. Kitts
Mvb227

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: Oost Caribische dollar (XCD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Saint Kitts en Nevis – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Saint Kitts en Nevis, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Saint Kitts en Nevis gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type DStekker type G
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Saint Kitts en Nevis is Basseterre.
  Het oppervlak van Saint Kitts en Nevis is 40% van Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.