Binnenland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pianista, Pasta en Espresso, een wandeling met smaak in Boquete

Binnenland,
Panama


Boquete ligt in het hoogland van de provincie Chiriqui in het Zuidwesten van Panama. Het staat bekend als de Vallei van de eeuwige lente, omdat het een zeer prettig klimaat heeft, waar bloemen en koffie goed gedijen.
Wij maakten een wandeling vanuit Boquete langs een van de vele sendero’s (wandelpaden): de Pianista .
Eerst wandel je door open velden, omzoomd door heuvels. Na ongeveer een uur ga je het nevelwoud in en wordt het pad smaller. Je kunt daar de quetzal zien, als je geluk hebt (wij niet, helaas) Na ongeveer drie uur klimmen kom je bij de waterscheiding van de Atlantische en de Grote Oceaan. Je kunt de Oceanen zien, maar niet tegelijkertijd.
Aan het einde van de wandeling (twee uur, zelfde weg terug) vind je een eenvoudig Italiaans Restaurant, waar de pasta prima smaakt.
Op de terugweg naar het dorp (rechtsaf bij Pianista) is het heerlijk uitrusten bij Mi Jardin es su Jardin. In de privétuin van de familie Gonzalez kun je azalea’s, rozen, lelies of anjers bewonderen, en kijken naar de uitgezaagde silhouetten van mensen. De bloemen zijn prachtig, de kunst is helaas wat verkleurd. Toegang gratis.
De Arabicakoffie van Boquete schijnt de beste koffie van Panama te zijn. Een paar honderd meter voorbij Mi Jardin kun je koffie drinken of een rondleiding met proeverij door de fabriek volgen.
Wil je echt bijzonder uit eten gaan, sla dan de pastamaaltijd over en ga linksaf bij het eind van de Pianista (wel een eind lopen) naar The Rock, een chic restaurant aan de rivier, waar men o.a. aparte soepen serveert.
www.therockboquete.com