Willemstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zwembadleguaan

Willemstad,
Nederlandse Antillen


In de regel geldt voor mij, als ik ergens een keertje ben geweest, hoef ik er niet meer terug te komen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, Curaçao is zo'n uitzondering. Eefje en ik hebben er een heerlijk eco-resort ontdekt en komen er dan ook graag terug... waarschijnlijk januari weer???

Er valt helaas alleen niet veel te doen en te zien op het eiland en ondertussen hebben we dat dan ook allemaal gezien en gedaan. Op onze eerst bezoek besloten we naar Lagun te gaan. Dit is een rustig dorpje, gelegen aan de westkust van Curaçao, op ongeveer 30 kilometer afstand van Willemstad. Het dorpje ligt aan een kleine baai, waar dagelijks vissers uitvaren. Behalve relaxen is dit ook een mooie plek om leguanen te spotten. Ze lopen over het strand, maar zitten ook in de bomen.

Het was een leuk uitstapje en we hadden inderdaad veel leguanen gezien, vooral in de bomen. De volgende dag aan het zwembad van ons eigen eco-resort zag ik ineens een leguaan. Waarschijnlijk had ie hetzelfde idee als wij... ff relaxen en afkoelen bij het zwembad. Om leguanen te spotten hadden we dus niet eens naar het andere kant van het eiland hoeven te gaan... vanuit onze luie ligbedden had het ook gekund!