Willemstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cruising

Willemstad,
Nederlandse Antillen


De afgelopen jaren hebben Eefje en ik al een paar keer nagedacht om een cruise te doen. Lekker luieren in de zon, aan de rand van een zwembad. Elk moment van de dag alles (je natje en je droogje) tot je beschikking te hebben… wat een luxe. De hele dag op het water en toch van tijd tot tijd van schip, om een excursie te doen. We zijn beide dol op boottochtjes en dit is wel de overtreffende trap!

Telkens weer besluiten we om het niet te doen. Luieren aan de rand van een zwembad of aan zee, in het zonnetje, kan ook bij een resort. Een excursie kan ook vanuit een resort, bijv. via je touroperator, geregeld worden. All-exclusive resorts vertroetelen je ook de ganse dag! Eerlijk gezegd vinden wij het veel leuker om ’s avonds erop uitgaan en zelf een (authentiek) restaurantje te vinden. Geen enkele avond is zodoende hetzelfde!

Alles op een rijtje zettend en Eefje en ik zijn wij niet overtuigd dat een cruise ons dingetje is. De massaliteit van een cruise is voor ons de voornaamste reden om telkens weer te besluiten om toch maar geen cruise te doen, liever nog een combinatie van eerst een rondreis en afsluitend relaxen aan het strand/zon. Echter, ik weet dat er ook RR’(st)ers die verrukt zijn van een cruise… hè Frans?!