Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kom dichtbij de flamingo's

Curacao,
Nederlandse Antillen


Met een beetje geluk zie je flamingo's als je een bezoek brengt aan Curaçao. Op bepaalde plekken is de kans om ze te zien echter groter dan anders. Onze top 3:

3. Jan Thiel. Van het landschap plaatsten we al eerder een foto. Mooi gelegen, maar moeilijk te bereiken. En de keren dat wij er waren, zaten er hooguit 10 flamingo's.

2. Jan Kok. Hier plaatsten we al eerder foto's van. Een speciale kijkpost ingericht voor het spotten van flamingo's. Landschappelijk misschien wat aantrekkelijker dan de nummer 1, maar wel wat verder rijden. Helaas altijd druk met andere toeristen.

1. De Sint Michielsbaai. Ten westen van Willemstad volg je de Weg naar Bullenbaai tot je een grote zoutpan tegenkomt: dat is de Sint Michielsbaai. Dit is niet alleen de plek waar je de grootste kans hebt om flamingo's te zien, ook kun je er nergens dichterbij komen en is de plek niet zo bekend, waardoor je vaak het rijk alleen zult hebben! Buiten het regenseizoen kun je ook over de oevers van de Sint Michielbaai wandelen vanuit het dorpje Sint Michiel. In het regenseizoen staan deze oevers blank. Deze foto is hier genomen.