Aruba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Carubbian festival

Aruba,
Nederlandse Antillen


Eerder deze week plaatste ik een foto van Aruba’s Wijk aan Zee. Na het plaatsen van deze opname, werd ik verrast dat dit de tweede opname ooit was, geplaatst op RR. Daar moet natuurlijk verandering in komen… dus nummer 3, terwijl Eefje en ik wachten om opgepikt te worden. We gaan terug naar ons natte (en koude) kikkerlandje.

Een leuke afwisseling is het Carubbian Festival. Elke donderdagavond is er een mini-carnaval in het plaatsje San Nicolas, in het zuiden van het eiland. Met de oude olieraffinaderijen in de achtergrond als decor.

Een van de straatjes kent alleen maar eet- en dranktentjes, waar je kan genieten van overheerlijke hapjes en drankjes uit de Arubaanse keuken, zoals de traditionele roti met doperwten en Surinaamse aardappelen, of de Jamaicaanse stoofpot met curry en geitenvlees of gefrituurde Cassava met zoute vis, kip saté en bami noodles. Natuurlijk met een Mauby een karakteristieke drank gemaakt van boomschors, kaneel, suiker en kruidnagel, of met een smoothie.

In een andere straatje vind je allerlei standjes waar kunstenaars hun werkjes hebben tentoongespreid. Je krijgt hier een beeld van de Arubaanse cultuur. Natuurlijk kunnen er ook allerlei soorten souvenirs worden gekocht.

Beide straatje komen uit op een pleintje. Op dit pleintje is een podium gebouwd en er wordt een uur lang een dansshow gegeven door een lokale dansgroep. Elke week door een andere dansgroep, met dansers en danseressen in spectaculaire outfits. Ook het publiek wordt uitgenodigd/aangemoedigd om te komen dansen.

Het festival wordt beëindigd met een optocht door de straatjes met een brassband, gevolgd door een zee aan bonte veren van de dansers en danseressen met hun outfits.

En toch is dit niet het einde van de avond. Lokale bandjes nemen het podium over en spelen door tot in de late uurtjes.

Het festival word gehouden in de hoofdstraat bij het nieuwe winkelcentrum en nabij het Aruba Tourism Authorithy’s Visitor’s Center. Het festival vindt dus iedere donderdagavond plaats, van 18:00 tot 22:00 uur en is gratis! Ik zou alleen niet te vroeg gaan, want je bent redelijk snel uitgegeten, uitgedronken en uitgekeken. En dan is het nog een lange zit tot dat de show gaat beginnen!