Veracruz

Veracruz is een van de 31 staten van Veracruz. Het is een langgerekte strook van 750 kilometer lang en gemiddeld 100 kilometer breed, grenzend aan de Golf van Veracruz in het oosten van het land. Het hoogste punt van de staat én van heel Veracruz is de 5636 meter hoge Piek van Orizaba. Xalapa de Enríquez is de hoofdstad van Veracruz.

Informatie over Veracruz

Beste foto's & tips van Veracruz

'163542' door Mathilda '163542' door Mathilda

MexicoVeracruz

MexicoVeracruz

Feestje!

Mathilda

Dit jongetje kwamen we tegen tijdens een wandeling naar Laguna Catemaco (een meer). We nemen vaak wat mee, zoals pennen, blocnotes of ballonnen voor kinderen die we tegen komen en als bedankje voor het maken van een foto. Hij had blijkbaar nog nooit een ballon opgeblazen, dus moesten we dat voor doen en uiteindelijk lukte het hem ook! Feestje!

'329699' door jonazito '329699' door jonazito

MexicoVeracruz

MexicoVeracruz

Waternevel bij...Eyip

jonazito

De waterval van Eyipantla figureert in de film "Apokalyps" van Mel Gibson. Het hoofdpersonage springt er op een bepaald moment vanaf om te ontsnappen aan zijn achtervolgers. Moeilijk voor te stellen, met zoveel watergeweld.

'329569' door jonazito '329569' door jonazito

MexicoVeracruz

MexicoVeracruz

Avondgloren in...Tlac

jonazito

Tlacotalpan ligt helemaal buiten de touristische routes, hoewel het een juweeltje is van ingedommelde Caraïbische architectuur en sfeer, onbelangrijk geworden als havenstadje door de opkomst van de trein in de 20ste eeuw. Op deze foto het stadspleintje met de San Cristobal kerk.

Laat kaart zien