Tulum

Ontdek de indrukwekkende archeologische ruïnes van Tulum, een oude Mayastad, met daarnaast witte zandstranden en een turquoise zee met snorkelmogelijkheden. De stad ligt op een twaalf meter hoge klif aan de Caribische Zee. Het is daarmee een aantrekkelijke bestemming voor toeristen die vakantie vieren in Cancún of Playa del Carmen.

Informatie over Tulum

Beste foto's & tips van Tulum

'458714' door Daisy11 '458714' door Daisy11

MexicoTulum

MexicoTulum

Maya tempel

Daisy11

Tijdens onze eerste verre reis naar Mexico maakten we een uitstapje naar Tulum. Een prachtige Mayastad met een mooie kustlijn. Ik herinner me nog goed dat ik vanaf deze dag verliefd ben geworden op het reizen!

'547979' door TessHoppenbrouwers '547979' door TessHoppenbrouwers

MexicoTulum

MexicoTulum

Ruïnes kijken in...Tu

TessHoppenbrouwers

Op een klein uurtje ten zuiden van Playa del Carmen (neem de ADO bus, heel comfortabel en goedkoop!) ligt de archeologische site van Tulum. Neem de eerste bus om nog voor de grote groepen toeristen aan te komen en begin meteen bij het hoogtepunt: de ruïnes met uitzicht op de Caribische zee. Prachtig!

'519632' door RobHoekstra '519632' door RobHoekstra

MexicoTulum

MexicoTulum

Seaview

RobHoekstra

Het mooiste aan de oude Maya site Tulum vond ik de ligging. De ruïnes zelf stelden, helemaal in vergelijking met bijv. Chichen Itza of Tikal, niet echt heel erg veel voor vond ik maar de ligging maakte weer veel goed. Pal aan de witte stranden van de Caraïbische zee. Dus als je even genoeg hebt van stapels stenen kijken in de felle zon dan is een verkoelende duik in zee zo gemaakt.

Laat kaart zien

Laatste Tulum artikelen

Effe binnenkijken bij Pablo Escobar. Zo ga je langs

De Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar runde in de jaren tachtig een cocaïnehandel waar hij een van de rijkste mensen op aarde mee werd. Zijn voormalige buitenhuis in het Mexicaanse Tulum is nu omgebouwd tot exclusief boetiekhotel. Eén overnachting en je bent verslaafd.

De Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar runde in de jaren tachtig een cocaïnehandel waar hij een van de rijkste mensen op aarde mee werd. Zijn voorma...