Teotihuacan

Teotihuacán is al meer dan tweeduizend jaar oud. Van wat ooit een levendige stad was is nu weinig meer over dan ruïnes. Enkele van de meest bekende overblijfselen zijn de zonnepiramide, de maanpiramide en de tempels van Quetzalcoatl en Tlaloc. Teotihuacán ligt in het centrale deel van het land.

Informatie over Teotihuacan

Beste foto's & tips van Teotihuacan

'370287' door geervannesmeed '370287' door geervannesmeed

MexicoTeotihuacan

MexicoTeotihuacan

Tempel van de Maan

geervannesmeed

Na de piramide van de Zon is de piramide van de Maan de grootste piramide van Teotihuacan. De twee megapiramides staan gericht op de zon en de op de maan. Deze piramide bestaat uit 5 trappen en is waarschijnlijk rond 300 na Christus gebouwd. In dit grafmonument zijn diverse tombes met vele grafgiften en mensenresten gevonden. Ja, offers aan goden waren namelijk heel belangrijk. Ook mensenoffers dus. Uit opgravingen blijkt, dat deze plek hét ceremoniële- en machtscentrum is geweest. Hij is met zijn 43 m. kleiner dan de 65 m. hoge Piramide van de Zon, maar omdat hij op een hogere locatie staat, zijn ze toch (ongeveer) even hoog. Hij staat aan de noordkant van de 4 km lange “Avenida de los Muertos”, of Dodenweg. De klim naar boven via erg grote traptreden zorgt er voor dat het, samen met de hitte in het open veld, een pittig klimmetje is. Zeker als je net daarvoor ook de piramide van de Zon al hebt beklommen.

'216005' door Onno '216005' door Onno

MexicoTeotihuacan

MexicoTeotihuacan

Tempel van de Zon!

Onno

De tempel van de zon (het is een piramide) is de grootste van de twee tempel in Teotihuacan en ligt verbazingwekkend genoeg precies in de zelfde lengte richting als de piramides van Gizeh in Egypte! Het is nog steeds niet bekend wie ze gebouwd hebben. De Azteken hebben de tempel overgroeid "gevonden" en dachten dat hij gebouwd was door reuzen omdat de treden van de trappen zo hoog waren. Het is een hele klim naar boven, maar daar heb je een geweldig uitzicht richting de tempel van de maan. Het betreft een scan van een analoge foto, waardoor de kleuren iets minder zijn dan het origineel. Kijk op mijn pagina voor meer foto's van oa Mexico.

'554691' door Jeanne '554691' door Jeanne

MexicoTeotihuacan

MexicoTeotihuacan

Piramide van de Zon e

Jeanne

Teotihuacan was een stad in het Dal van Mexico, ooit de grootste stad van Mexico. De stad heeft van 500 voor Christus tot 750 na Christus bestaan. De Azteken die eeuwen later in dit deel van Mexico aan de macht kwamen hebben grote eerbied voor Teotihuacan, zij geloven dat de stad door goden is gebouwd. De foto is genomen vanaf de Avenue of the Daed met uitzicht op de Piramide van de Maan. Zowel in de Piramide van de Zon als de Piramide van de Maan zijn in 1998 rijk gedecoreerde graftombes gevonden. Deze historische plek is de basis van de Maya's en de Azteken. Vanuit Mexico City is het goed te bereiken, ongeveer 50 km. Deze zeer indrukwekkende bouwwerken laten zien waar de mensen destijds toe in staat waren. Sinds 1987 op de werelderfgoedlijst UNESCO Even vergroten aub.

Laat kaart zien