Chiapas - Palenque

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Museum

Chiapas - Palenque,
Mexico


Dat Palenque voor mij en Jetty een heel bijzondere betekenis heeft heb ik reeds beschreven. Dat de Maya op vele gebieden heel ver stonden is ook bekent. Bij ons bezoek vorig jaar stelde ik vast dat nog lang niet alle geheimen ontdekt zijn. Wij werden begeleid door een archeoloog, op mijn vraag of bij de opgravingen ooit kabels of accu's werden gevonden ontkende hij met verwondering. De Maya hadden dus reeds tablet's, smartphone draadloos internet enz.. en op zonnen-energie, nog meer verwondering bij de man, als bewijs toonde ik hem deze foto gemaakt in het museum van deze tablet vol app's. ( wij zijn toch vrienden geworden)
Bij een bezoek aan Palenque is een bezoek aan het kleine maar mooie museum een echte aanrader, inkom prijs niet bekent omdat ik reeds twee maal een speciale feestdag had waar het gratis was. Je kan altijd wel een steun bedragje achter laten.
Het museum bevind zich een vijftal minuten lopen van de site op de toegangsweg. er rijden voortdurend heel avontuurlijke busjes die zowel locals als toeristen meenemen.