Noord Mexico

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spectaculaire en adembenemende trip naar het zeer afgelegen Batopilas

Noord Mexico,
Mexico


Afgelopen april heb ik samen met mijn vriendin en 6 anderen een 2 dagen durende trip gemaakt naar het zeer afgelegen dorp Batopilas. In de Lonely Planet staat aangegeven dat je door de mooiste canyons rijdt en ze raden het je af om dit met de lokale bus te doen. En was dit even een goede aanrader! Wij hebben de prachtige trip van Creel (2500m) naar Batopilas (400m) in een privé jeep gemaakt. Een leuk detail is dat het mijnendorp Batopilas na Mexico City de tweede stad was die stroomvoorzieningen had!

De enige manier om in Batopilas te komen is via een 65km lange dirtroad (geen asfalt maar kiezels!). Dat is opzich geen probleem als deze weg zich niet had bevonden naast diepe afgronden en daarnaast was de weg erg smal. Een bijna botsing liep gelukkig goed af! Tijdens de trip naar Batopilas trek je door de diepste canyon (Divisadero is niet de diepste zoals wordt vermeld in gidsen) in de Barranca del Cobre. Je begint op 3km hoogte en rijdt het gehele stuk slingerend langs afgronden naar beneden. Tijdens de trip zie je adembenemende vergezichten (zie [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/mexico/noord_mexico_/reisreporter/fotos/263024.html" target="_blank"]foto[/url]). Erg spannend moet ik toegeven! Ik heb in ieder geval geen hoogtevrees meer!

Wanneer je na een 6 uur durende trip bent aangekomen in het kleurrijke Batopilas kun je genieten van de prachtige bloemen, de mijnen en het subtropische klimaat wat er heerst. Batopilas ligt namelijk dik 2100m lager dan Creel. Je bezoekt tijdens de trip een zeer mooie ruïne (het voormalige huis van de eigenaar van de mijnen) en de mooie kerk welke genaamd is: "the Lost Cathedral". Deze cathedraal heet zo omdat de inwoners van Batopilas pas in 1750 ontdekten (na het volgen van de rivier) dat er zich op 9km van Batopilas een prachtige maar verlaten Cathedraal bevond (gebouwd in begin 1600).

De uitzichten die ik tijdens deze trip heb gezien zijn de mooiste die ik in de gehele trip door de Barranca del Cobra heb gezien! Ik raad je daarom ook aan om deze trip te boeken want het is écht ongelovelijk mooi!

Je kunt deze trip in Creel boeken en je betaald 3000 pesos (180 euro) voor een privé jeep waar 10 man inpast. De perfecte plaats om mensen te vinden die de trip ook willen ondernemen is het (zeer gezellige) hotel Margharita in Creel waar zich veel backpackers begeven.

Veel plezier gewenst aan de mensen die naar Batopilas gaan!