Guadalajara

Guadalajara is de hoofdstad van de staat Jalisco, gelegen in het westen van Guadalajara. Guadalajara mag dan wel een miljoenenstad zijn, het heeft zijn karakter als provinciehoofdstad goed weten te behouden. De stad wordt dan ook wel als 'meest Mexicaanse stad van Guadalajara' gezien. Bezienswaardig zijn het Palacio de Gobierno en de Kathedraal.

Informatie over Guadalajara

Beste foto's & tips van Guadalajara

'489219' door Jeanne '489219' door Jeanne

MexicoGuadalajara

MexicoGuadalajara

Tequila industrie

Jeanne

Amatitan ligt in de Mexicaanse staat Jalisco, 35 km. ten noorden van Guadalajara. Het is de thuisbasis van een van werelds grootste tequila distilleerderijen, Het zorgt daardoor voor een belangrijke bron van werkgelegenheid voor de omgeving. Deze streek wordt gedomineerd door het kweken van blauwe agaves, deze planten worden geoogst na ca. 8 jaar, net voor de bloei, dan is de kwaliteit op zijn best! Er zijn diverse locaties waar men het proces kan volgen en het eind resultaat kan proeven, o.a. bij Haciënda San Jose in Amatitan, tevens een prima lunchplek! Het landschap is glooiend en daardoor mooie vergezichten, de blauwe gloed overheerst voornamelijk!

'26622' door evstee '26622' door evstee

MexicoGuadalajara

MexicoGuadalajara

Tapalpa

evstee

Uitzicht vanuit de country club Tapalpa

'234764' door seb86 '234764' door seb86

MexicoGuadalajara

MexicoGuadalajara

Flags

seb86

een van de veel voorkomende versieringen in mexico zijn papieren uitgeknipte vlaggetjes die over de straten hangen, erg mooi beeld in het oude gedeelte van Guadalajara waar de zon ook net onder gaat.

Laat kaart zien