Yucatan - Cozumel

Met een oppervlakte van 760 vierkante kilometer is Cozumel het grootste eiland van Yucatan - Cozumel. Het eiland ligt in de Caribische Zee tegenover Playa del Carmen op het vasteland. De wateren rondom Cozumel lenen zich uitstekend om te scubaduiken. Het is ook een populaire aanleghaven voor vele cruiseschepen.  

Informatie over Yucatan - Cozumel

Beste foto's & tips van Yucatan - Cozumel

'321749' door Obiwan '321749' door Obiwan

MexicoYucatan - Cozumel

MexicoYucatan - Cozumel

Leguano

Obiwan

Leguanen in overvloed op het eiland Cozumel in en tussen de ruines van de archeologische site San Gervasio. Nog een hele kunst om dicht in de buurt te komen. Ze blijven eerst doodstil zitten totdat je net te dichtbij komt en spurten dan weg of beginnen als een gek te blazen. In beide gevallen schrik je je een ongeluk.

'404830' door Mary54 '404830' door Mary54

MexicoYucatan - Cozumel

MexicoYucatan - Cozumel

Kerkje Cozumel

Mary54

Vanuit Playa del Carmen zijn we met een snelle boot naar Cozumel geweest daar een auto gehuurd en een aantal plaatsjes bezocht. Over het algemeen was er niet veel moois te zien maar dit kleine kerkje vond ik er heel ydillisch bij liggen.

'385959' door morealin13 '385959' door morealin13

MexicoYucatan - Cozumel

MexicoYucatan - Cozumel

Verse vis

morealin13

De plaatselijke restaurants krijgen hun verse vis. De visser komt net aan met de lading en men zit al te onderhandelen over welke en de hoeveelheid vis ze van hem krijgen. Het was super om dit tavereel te zien.

Laat kaart zien