Cholula

Foto door Reisreporter silver

Deze grootste piramide van Cholula is niet zo zeer indrukwekkend om zijn uiterlijk, maar des te meer vanwege de ondergrondse tunnels van Cholula.

Informatie over Cholula

Beste foto's & tips van Cholula

'1112085' door silver '1112085' door silver

MexicoCholula

MexicoCholula

Net als in de film

silver

Dat Cholula het van de toeristen moet hebben is wel duidelijk. Een vervaarlijk uitziende trein/bus wordt er gebruikt om de toeristen te verlokken om een ritje door het dorp cq stad te maken. Persoonlijk loop ik liever en het gebied waar het om gaat in Cholula is niet zo groot. Maar dit vervoermiddel ziet er wel leuk uit. Alsof elk moment een groep treinrovers uit de een of andere zijstraat kan komen. Het deed mij meteen denken aan de vele Zorro en cowboy films uit vervlogen tijden.

'1112018' door silver '1112018' door silver

MexicoCholula

MexicoCholula

De verboden foto

silver

Cholula bezoek je meestal van wegen de kerk op de heuvel. Deze heuvel is niet natuurlijk maar aangelegd door mensen handen. Naar het voorbeeld van de vulkaan Popocatépetl die in de verte te zien is. De Spaanse veroveraars hebben de tempel omgebouwd tot een kerk. Als een artikel over Cholula gaat staat er altijd wel een mooi plaatje bij van de buitenkant van deze kerk. Na een flinke klim kan je deze kerk ook van binnen bezichtigen. Foto's maken binnen is verboden. Helaas voor de oppassers had ik deze foto al gemaakt voordat ik het bord gelezen had dat fotograferen verboden is en voordat ze me konden beletten te fotograferen. Ze zijn er behoorlijk streng en sturen je gewoon weer naar buiten als ze merken dat je toch stiekem een foto wil maken. Ook gaan ze zo staan dat een mooie foto maken vaak niet lukt. Maar soms heb je mazzel. Overigens de weg naar boven is ook voor rolstoelers geschikt gemaakt, maar dat kost wel heel wat kracht.

Laat kaart zien