Bajio

In Centraal-Mexico ligt de hoogvlakte Bajío. Deze strekt zich uit over Guanajuato. Aguascalientes, Jalisco, Colima, Querétaro en Michoacán. Hoewel Bajío laagte betekent, is het een hooggelegen gebied, ongeveer 2000 meter boven de zeespiegel. Het is ook een van de meest vruchtbare gebieden van het land.

Informatie over Bajio

Beste foto's & tips van Bajio

'329705' door jonazito '329705' door jonazito

MexicoBajio

MexicoBajio

Buitenwijk van...Guan

jonazito

De buitenwijken van het oude zilvermijnstadje zijn tegen de heuvels opgebouwd. De meeste bewoners malen er niet om hun huis te schilderen, anderen gebruiken felle kleuren. Blijkbaar moet je meer belastingen betalen op je huis wanneer het beschilderd is.

'306365' door arjenenlucas '306365' door arjenenlucas

MexicoBajio

MexicoBajio

Dag van Doden

arjenenlucas

De Dag van de Doden (Dia de los Muertos) wordt in Mexico overal groots gevierd. Hier tijdens de Catrina-parade op de vooravond van de Dia de los Muertos in San Miguel de Allende paraderen de 'locals' traditioneel verkleed als 'Elegante Doden' door de straten.

'329706' door jonazito '329706' door jonazito

MexicoBajio

MexicoBajio

Manneke Pis in Mexico

jonazito

Aan de ingang van deze oude mijn in Guanajuato staan twee beeldjes van mijnwerkers die wel heel veel op Manneke Pis lijken. Niemand kon mij iets zeggen over de betekenis of de herkomst van de beeldjes.

Laat kaart zien