Agua Azul

De watervallen bij Agua Azul kun je lopend, te paard of per vliegtuigje bekijken. De watervallen liggen in de Mexicaanse deelstaat Chiapas op zo'n zeventig kilometer van de beroemde Mayastad Palenque. De watervallen bestaan uit een serie kleinere watervallen die achter elkaar gelegen zijn en van plateauvormige rivierbeddingen afstromen. De grootste watervallen overbruggen een hoogteverschil van zo'n zes meter.

Informatie over Agua Azul

Beste foto's & tips van Agua Azul

'384529' door sandra1992 '384529' door sandra1992

MexicoAgua Azul

MexicoAgua Azul

Watervallen

sandra1992

De prachtig blauwe wateren van deze watervallen maken een oorverdovend geluid terwijl ze van de gele rotsen denderen. Er is tevens gelegenheid om in dit warme water te zwemmen.

'497997' door oliververheij '497997' door oliververheij

MexicoAgua Azul

MexicoAgua Azul

Agua Azul

oliververheij

Tussen San Cristobal en Palenque liggen de prachtige watervallen van Aqua Azul. Op een mooie dag kan je er heerlijk zwemmen. De watervallen doen hun naam echt eer aan. Rondom de watervallen is ook voldoende eetgelegenheid. Echt een aanrader!

'298802' door Willemien '298802' door Willemien

MexicoAgua Azul

MexicoAgua Azul

Watervallen van blauw

Willemien

Op ca.50 kilometer van Palenque, richting San Christóbal de las Casas, liggen de spectaculaire watervallen van Agua Azul Aqua azul betekent watervallen van blauw water. Over een afstand van ongeveer 2 kilometer daalt de rivier 1 kilometer in hoogte. De watervallen zijn omgeven door de jungle. De waterversnellingen veroorzaken vele klein watervallen. Tijdens het regenseizoen zijn de watervallen indrukwekkender maar het water heeft niet de helderblauwe kleur die het in april en mei heeft. Naast de waterval loopt een pad met veel restaurantjes en souvenirtentjes. Voor de plaatselijke bevolking is het een zwemparadijs!

Laat kaart zien