Honduras

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Honduras image

Symbool om na te denken

Honduras
Noord en Midden Amerika
Geo

Symbool om na te denken

Deze foto's als symbool om na te denken werden gemaakt in de armenwijk Entrada Copàn Ruinas in Honduras.
Het was de kookoven en het huisje van Sarita waar Geo. een blog over plaatste.
De reden van deze bijdrage, af en toe word hier de raad gegeven bedelende kinderen niets te geven daarmee zij naar school gaan en de bedelcultuur tegen te gaan, ook door reisbegeleiders. Voor laatste heb ik weinig begrip daar sommige in die landen wonen en de situatie heel goed moeten kennen.
Een reisleider vertelde zijn groep dat Mexico het enige Latijns-Amercaans land is die een wettelijk minimumloon voorschrijft, 70 peso per dag ( 1€ ca 20 peso)
Het aantal werkuren is niet voorgeschreven, meestal 12 tot 14uren, 7/7 dagen, bovendien is er geen controle zodat zelfs het minimumloon theorie is. Vooral Indigena zijn hiervan slachtoffers, tegen het einde van de maand geen voedsel, ziekenzorg, medicatie uitgesloten, elk derde kind sterft aan ondervoeding en of ziekte, waarvan nog hun boeken en schooluniform betalen? Dat deze reisleiders oproepen om de kinderen niets te geven en negeren hoe tegenstrijdig hun verhaal met hun raad is doet pijn.
Regelmatig reageren mensen {waarom hebben zij zoveel kinderen als zij diegenen die ze al hebben niet kunnen voeden?} de film priester Daens toon dat het ook in Europa zo was. Zonder sociaal systeem ben je aangewezen op je kinderen als je ziek of ouder word hoe meer kinderen hoe minder de last voor elk kind, bovendien weet je niet hoeveel overleven.
Vrienden denk er over na voor je raad door geeft, ook als deze kinderen bij jou komen bedelen, ja er is misbruik maar moeten vele hongeren om een paar rotte appels?
Mensen worden boos als je bedelt maar geen eten of kleren aanneemt, armen hebben geen koelkast, geen kleerkast, sommige dagen bieden tien mensen je eten aan de volgende weken niemand hoe moet je dat eten bewaren. Als je op straat leeft waar moet je met 50Kg kleren blijven?
Je kan niet iedereen helpen maar als iedereen een iemand helpt kunnen wij veel doen.
Ik overleefde het, kreeg een toekomst en intussen nog 14 anderen door iemand die er over nadacht.
Colaval = Gracias = bedankt Angel.

Foto's

Huisje van Sarita
Huisje van Sarita
Geo