Port-au-Prince

Port-au-Prince is de hoofdstad en de grootste stad van Port-au-Prince. De hele agglomeratie telt ongeveer drie miljoen inwoners, die voornamelijk in de sloppenwijken leven. Port-au-Prince ligt in een baai van de Golf van Gonâve. Bezienswaardigheden zijn het presidentieel paleis, het Nationale Museum, en de Kathedraal. Een zware aardbeving verwoestte in 2010 een groot deel van de stad.

Informatie over Port-au-Prince

Beste foto's & tips van Port-au-Prince

'260189' door Sadriaens '260189' door Sadriaens

HaïtiPort-au-Prince

HaïtiPort-au-Prince

Meisje in tentenkamp

Sadriaens

In een van de grootste tentenkampen net buiten de hoofdstad van Haïti kwam ik dit meisje tegen. Na de aardbeving is zij dakloos geraakt en wees geworden. In dit tentenkamp zijn het vooral de kinderen die het leven 'gewoon' door laten gaan. Ze zingen, spelen en krijgen les in geïmproviseerde tenten.

'257075' door HRoddenhof '257075' door HRoddenhof

HaïtiPort-au-Prince

HaïtiPort-au-Prince

Couleur locale.

HRoddenhof

Weg van de harde realiteit danst dit meisje haar dans. Gekleed in traditionele kleding, die men draagt bij bepaalde festiviteiten, met de bijpassende make up, oefent ze voor een parade. In trance danst ze , op het erf tussen de plastic tenten waarin de familie woont na de aardbeving.

'232027' door hmjolthof '232027' door hmjolthof

HaïtiPort-au-Prince

HaïtiPort-au-Prince

Aardbeving Haiti 12..

hmjolthof

Dit is een foto van mijn hotel na de beving op Haiti op 12 januari 2010. Binnenkort zal ik meer foto's van het eiland publiceren.

Laat kaart zien