Peten reisblogs

Hike naar El Mirador - deel 3

Marijereist was er (tot 10 jun 2009) Gepost op 27 dec 090 reacties

9 juni
Vandaag de laatste dag lopen. We waren redelijk vroeg vertrokken en volgens Filippe zou het 4 uur lopen worden. Het zou een "eitje" moeten zijn in vergelijking met dag 2 en 4, maar dat was het dus absoluut niet. We hadden veel te weinig water, omdat donkeyboy er met het water vandoor was gegaan, waardoor het lopen echt super zwaar werd. Bovendien leek de tijd echt voorbij te kruipen en was het echt super heet...

Na een paar korte pauzes en 4 uur lopen kwamen we eindelijk aan in Carmelita. Gelukkig was er een klein winkeltje waar we gelijk cola en andere frisdank kochten en een biertje voor Filippe! Cola heeft nog nooit zo goed gesmaakt!!
Ik had lollies voor onderweg meegenomen die ik uitdeelde aan de kinderen van het dorp. Blijkbaar viel daar ook een aapje onder, want ineens gaf een van de ouders een van de lollies aan een aapje die lekker van de lollie begon te smullen.
Na korte tijd gingen Marjolein, Michel, en ik samen met de bestuurder en Filippe (ik had gevraagd om we hem in zijn dorp af konden zetten) richting Flores. We waren een tijdje onderweg toen we ineens een gek geluid hoorden. Bleek de gastank onder de auto vandaag te zijn gevallen!!!! Wij stoppen en met behulp van Filippe en zijn machette (waarmee hij prikkeldraad van hekken af haalde) en allemaal vrienden die voor Filippe stopten werd de auto zodanig gemaakt dat we Flores net gehaald hebben (het had dus zo moeten zijn dat we Filippe bij ons hadden, want zonder hem en zijn vrienden hadden we er nu nog gestaan!)

Daarna hadden we onze spullen opgehaald bij Los Amigos om een kamer met airco te zoeken. We hadden gehoord van een hotelletje dat goed en goedkoop zou zijn. Daar aangekomen was het echt een rothotel, maar we hadden geen zin om verder te kijken. Toch dus maar ingecheckt en wat gaan eten in de buurt...

Het eten was een ramp. Het eten op zich was goed, maar de tent was net weer open en de serveersters wisten absoluut niet waar ze mee bezig waren. Echt niets ging goed!! Eerst was het nog wel grappig, maar later was het echt niet leuk meer...

Wij dus naar het eten terug naar het hotel waar we probeerden te slapen.... Maar de airco deed het niet goed en de kamer bleef echt snikheet. Rond half 11 ben ik dus naar beneden gegaan en een mannetje te halen. Helaas geen airco, want hij kon het nu niet maken (het was inderdaad wel warm, ja!!!) maar wel een extra ventilator en korting.

10 juni
Vandaag zijn we uitgecheckt uit het hotel in heerlijk ingecheckt in een leuk hotel met airco met een balkon met uitzicht op het meer. Dat wordt hopenlijk goed slapen vannacht!

Daarna zijn we kaartjes gaan kopen voor de bus naar Belize morgen en heerlijk gaan zwemmen in het meer. Ik hem nog nooit in zulk heerlijk warm water gezommen (buiten de hot springs dan). Heerlijk.

Nu gaan we zo lekker wat eten!!

Marijereist Positie 32746 (0 p.) Lid sinds 26-12-2009 Foto's en tips: 11 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hike naar El Mirador - deel 2
0 0
Gepost op 27 december
Guatemala Peten
Hike naar El Mirador - deel 1
0 0
Gepost op 27 december
Guatemala Peten
Yaxha, Tikal, Uaxactun
0 0
Gepost op 27 december
Guatemala Peten

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.