Basse-Terre

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Basse-Terre image

dag 5 van de cruise, Guadeloupe

Basse-Terre
Guadeloupe
Liesbethstove

dag 5 van de cruise, Guadeloupe

Zaterdag 18 februari 2017, Guadeloupe

Vandaag hebben we, met een ander Nederlands stel, een auto gehuurd. We zijn om 8 uur op Guadaloupe aangekomen en gaan om 23.59 uur weer verder. Een mooie lange dag dus om zelf het eiland te verkennen.

Tip: huur de auto van te voren vanuit Nederland of eerder onderweg als je internet hebt. Vlak bij de aanlegplaats zijn een aantal autoverhuur bedrijfjes, maar die hadden geen auto’s meer toen we aankwamen. Daardoor moesten we naar het vliegveld om een auto te huren. Kan ook, maar is wat omslachtig.

Guadeloupe is net als Martinique erg Frans en begroeid met een prachtig regenwoud.
We zijn gestart met de Route de Traversee, een prachtige weg dwars over Basse Terre. Vanuit de havenplaats Point-a-Pitre de borden Basse Terre volgen en dan de borden Route de Traversee. Je komt langs een mooie waterval en bij het Maison de la Foret hebben we een rondje door het regenwoud gelopen. Je kan daar picknicken bij een waterval, maar we hadden geen lunch bij ons dus zijn doorgereden.

Aan het eind van de Route de Traversee naar links, langs de oceaan naar het zuiden. Op een heerlijk strandje onder de schaduw van een boom lekker geluncht.
Daarna door naar de vulkaan. Je vindt op een gegeven moment bordjes St-Claude en La Soufriere, die volg je. De weg stopt, anders dan het boek schrijft, enkele kilometers voor de vulkaan bij een oud, gelosten, termencomplex, Le Baines Jounes. Er is daar nog een warm openlucht zwembad en de start van de wandelingen naar en rond de vulkaan. We hebben het pad naar de Pas du Roy genomen. Een wandeling van 20 minuten (enkele reis) door prachtig regenwoud. De vulkaan zelf staat te roken en te grommen, indrukwekkend.

Omdat we later waren begonnen door de autohuur vanaf het vliegveld en we veel tijd hebben besteed aan lunch en dergelijke, was het als vijf uur voor we bij de rondloop om de vulkaan aankwamen. En we moesten nog circa 70 kilometer naar het vliegveld terug. We hebbenh et rondje dus maar gelaten. Dus terug naar beneden en terug naar de boot. De hele oostkant van Basse Terre dus laten liggen, net als de stranden op Grande-Terre. Je moet keuzes maken als je maar een dag per eiland hebt. Wij hebben het gevoel dat we de juiste keuze hebben gemaakt, het was een perfecte dag.

De autohuur kostte 55 euro plus 9 euro voor de afkoop van het eigen risico, wat we altijd doen om rustig te kunnen zitten. We hebben de auto voor 17 euro vol getankt en de taxi naar het vliegveld kostte 20 euro enkele reis. Plus natuurlijk de lunch die je zo duur kunt maken als je zelf wilt. Ook Guadeloupe is een duur eiland.

Van anderen hoorden we dat ze een taxi (wel duur) of bus (rijdt in het weekeinde maar tot ca 5 uur, let op!) naar een van de mooie stranden hebben genomen. Ook erg mooi. Keuze zat dus.

Foto's

3e89f.jpg
3e89f.jpg
Liesbethstove
fff64.jpg
fff64.jpg
Liesbethstove
dc90f.jpg
dc90f.jpg
Liesbethstove
91b85.jpg
91b85.jpg
Liesbethstove