Basse-Terre

Basse-Terre is het grootste eiland van Basse-Terre. Op het eiland ligt het gelijknamige Basse-Terre, de hoofdstad van Basse-Terre. De vulkaan La Grande Soufrière is de hoogste vulkaan op het eiland. Hij is 1467 meter hoog en nog steeds actief. Op Basse-Terre wonen 170.000 mensen.

Informatie over Basse-Terre

Beste foto's & tips van Basse-Terre

'379086' door Roelvandersman '379086' door Roelvandersman

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

King of the world

Roelvandersman

Mijn favoriete reptiel blijft toch de leguaan! wat een topbeest, helemaal als hij lekker in het zonnetje ligt en met z'n hoofd gaat schudden, maar dat doet hij blijkbaar alleen om af te schrikken (ziet er een beetje lomp uit). Dus bang wordt je er niet van. Deze trotse leguaan liet me behoorlijk dichtbij voor deze foto!

'517363' door autominded '517363' door autominded

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Uitzicht vanaf Fort..

autominded

In de plaats Basse Terre op het eiland Basse Terre van Guadeloupe ligt een mooi oud fort; Fort Louis Delgrès. Vanaf het fort heb je werkelijk fantastische uitzichten. De meeste eilanden in dit gebied, die interessant waren voor de kolonisten, zijn ruimschoots voorzien van deze verdedigings bastions. De foto is richting zuiden genomen. De grotere werken worden goed onderhouden en zijn op Guadeloupe gratis te bezichtigen. Helaas zijn er ook kleinere werken die, waarschijnlijk door geld gebrek, geen aandacht meer krijgen en snel verpauperen. Al deze bouwwerken hebben natuurlijk ook een behoorlijk negatieve impact gehad destijds. Neemt niet weg dat het nu een deel van hun geschiedenis is en dat mag niet verloren gaan.

'487884' door gekkofan '487884' door gekkofan

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Domein van rumfabriek

gekkofan

Domaine de Séverin vroeger eerst bekend onder de naam Habitation Bellevue legde zich eerst toe op de verbouwing van rietsuiker voor de suikerproduktie.daarna kwam de rumproductie.Het domain rond de rumfabriek is gewoon schitterend om in rond te wandelen.Als beloning kan je daarna lekker rum proeven.

Laat kaart zien