Izalco en Santa Ana vulkaan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hike naar de top van de hoogste vulkaan van El Salvador

Izalco en Santa Ana vulkaan,
El Salvador


Het is een prachtige hike naar de top van de Santa Ana vulkaan. Met 2381 meter is het de hoogste vulkaan van het land. De nog actieve vulkaan kwam in 2005 voor het laatst tot uitbarsting. Hierbij is het dorp aan de voet van de vulkaan in de San Blas vallei verlaten.

Vanaf de parkeerplaats bij Cerro verde kan je met een gids starten aan de hike. Je daalt eerst af naar de San Blas vallei. Vanuit het verlaten dorp aldaar begin je aan de klim naar de top van de Santa Ana.

Het eerste stuk is even steil door het bos, daarna volgt een eenvoudig deel door wat meer open landschap met al prachtige uitzichten op de omgeving. Het laatste deel boven de boomgrens is weer een stuk steiler. De route is landschappelijk heel afwisselend en zeer de moeite waard zoals op de foto te zien is. Maar het uitzicht wat je boven hebt is echt geweldig! Je kan met helder weer enorm ver kijken, je hebt onder andere zicht op het kratermeer van Coatepece, de Izalco vulkaan, de vulkaan bij San Salvador en de oceaan. De krater zelf is al net zo indrukwekkend, vooral door het heldere turquoise kratermeer war in de diepte aan het dampen is.

Kortom: het is een must om deze hike te ondernemen als je in El Salvador bent!

Het is een gebaand pad in El Salvador, maar doordat het land weinig toerisme kent is het wel rustig. Zeker als je vroeg start.