El Salvador

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

El Salvador image

El Salvador

El Salvador
Noord en Midden Amerika
Ajdehaan

Latijns Amerika in de herkansing

Latijns Amerika in de herkansing

Eerlijk gezegd had ik niet gedacht snel weer voet op Latijns-Amerikaanse bodem te zetten. Over het algemeen hadden ze het iets te veel gemund op mijn bezittingen, was ik niet goed bestand tegen de hoogte en vond ik het een stuk sfeerlozer dan ik me herinnerde van Mexico, Guatemala en Belize van 6 jaar geleden.

Omdat je natuurlijk nooit te snel conclusies moet trekken, vond ik het tijd voor meer veldonderzoek. Mijn theorie is nu dat ik gewoon meer hou van de landen in het Caribisch gebied. Colombia, Venezuela, Aruba en Curacao bevielen namelijk prima. En ook Ecuador (net niet Caribisch) was een fantastisch land met fijne mensen.

Om deze theorie te testen, reis ik donderdag af naar Costa Rica. Hier ga ik twee weken in een gastgezin wonen en heel hard Spaans studeren. 's Morgens les, 's middags huiswerk maken aan het strand. Je kan er ook leren surfen, duiken, mediteren, dansen, koken etc.

Na 2,5 week komt André mij versterken. We reizen dan samen naar El Salvador, het enige land van Midden-Amerika dat hij nog niet gezien heeft. Onderweg komen we door Honduras en Nicaragua, maar we zullen ons focussen op El Salvador.

Na drie weken backpacken vliegen we terug via New York. Tsja.. leuk hoor, dat vrijheidsbeeld vanuit het vliegtuig, maar ik zou toch wel heel graag... Je raadt het al: we gaan nog 10 dagen naar New York en Washington.

We besluiten onze trip bij vrienden in Washington die ik nog ken van mijn studietijd in Amerika. Zij waren twee jaar geleden bij ons en nu kunnen we 'de favour returnen'.

Waar doen we het van? Je bent niet de eerste die het vraagt. Ik neem 2 maanden onbetaald verlof en Andé heeft een maand vakantie. Ja we zijn net getrouwd en hebben een nieuw huis. We kopen ook al een paar maanden geen nieuwe kleding, gaan niet uit eten en hebben ons huis ingericht met tweedehands meubels. Alleen de 15 jaar oude tv is vervangen door een nieuwe, net als de 10 jaar oude bank. We genieten gewoon zo enorm van reizen.. daar maken we graag ruimte voor in ons maandbudget.

Sinds we weten dat weer weer 'mogen' staan we helemaal op scherp. We hebben er zoveel zin in!