El Salvador image

El Salvador


Populaire bestemmingen

El Salvador
Noord en Midden Amerika
Jennifer Joedo

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in El Salvador

El Salvador kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen El Salvador naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in El Salvador. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Van onze community

Pastoraal landschap
Pastoraal landschap
El Salvador
Bowral

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor El Salvador :

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van El Salvador kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: amerikaanse dollar. De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  8 maart - Women's Day
  Valt samen met de Internationale Vrouwendag

  26 maart - National Day of Life, Peace and Justice
  Een door de Nationale Raad voor Openbare Veiligheid uitgeroepen feestdag.

  23 mei - Beatification of monseñor Romero
  Het land staat stil bij de zaligverklaring van aardsbisschop Oscar Romero. Hij werd tijdens de burgeroorlog (1980-1992) vermoord.

  1 tot 7 augustus - Fiestas de Agosto
  Een week lang staat El Salvador in het teken van verscheidene festivals en vieringen. Het leven van El Salvador del Mundo, de schutspatroon wordt gevierd. 

  15 september - Onafhankelijkheidsdag
  In 1821 werd de Act of Independence of Central America getekend. De landen Guatemala, Honduras, Costa Rica, Nicaragua en dus ook El Salvador vormden samen de Federal Republic of Central America. 

  12 oktober - Dia de la Raza
  Een versie van Columbusdag. Op deze datum ontdekte Christoffel Columbus Amerika. Daar wordt op deze dag bij stilgestaan. 

  2 november - All Saints Day
  Dag ter ere van alle Heiligen, bekend en onbekend. 

   

   

   

 • El Salvador – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar El Salvador, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in El Salvador gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type BStekker type CStekker type DStekker type EStekker type FStekker type IStekker type JStekker type KStekker type L
 • Tijdsverschil: 7 uur vroeger
  De hoofdstad van El Salvador is San Salvador.
  Het oppervlak van El Salvador is 50% van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Spaans.