Havana reisblogs

De Cubaanse soldaat weende

wimraaijen is er nu(tot 06 dec 2011) Gepost op 06 dec 113 reacties

´Ben jij écht van Angola´, vroeg de Cubaanse bewaker, Carlos, aan mijn vriendin. ´Ja, antwoorde ze in haar perfecte Spaans´. Hij keek even weg. Hij leek zijn tranen niet te kunnen bedwingen. Hij was daar in de jaren zeventig geweest als soldaat. Om de Cubaanse revolutie verder te brengen. Hij laat een litteken aan zijn been zien. Die had hij daar opgelopen en hij mocht blij zijn dat hij zijn been nog had. Bijeernstige wonden werd in die tijd al snel geamputeerd. Maar dat emotioneerde hem minder.
In die tijd is hij verliefd geworden op een Angolese, van wie hij ook een dochter heeft. Alleen heeft hij die nooit gezien. Hij kijkt weer weg. Zijn stoere trekken worden zacht. Hij kan even niet praten. Hij kijkt ook even naar Marcia. Soms is de wens sterker dan de realiteit. Zou zij?... Zou zij zijn dochter kunnen zijn. Ook midden dertig, Mulate... Maar nee, mijn vriendin had een Portugese vader en is ook in Portugal opgegroeid. Een ander verhaal.
Misschien kunnen we wat voor hem betekenen. Want mogelijk gaan we volgend jaar naar Angola. Een mogelijkheid die Carlos nooit heeft gehad en ook niet gauw zal krijgen. Vermist Internationaal... Aankomende zondag zijn we uitgenodigd bij Carlos en zijn Cubaanse vrouw. Die alles weet. En net zo weinig als Carlos. Niet de naam van de dochter. Allen de voornaam van haar moeder, haar leeftijd en de wijk waar de moeder 35 jaar geleden woonde...

wimraaijen Positie 1388 (80 p.) Lid sinds 30-10-2010 Foto's en tips: 493 Blogs: 16 Fans: 8
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

'Fucking communist'
0 3
Gepost op 05 januari
Cambodja Angkor en Siem Reap
Roze bril van de reiziger
0 4
Gepost op 07 maart
Tibet
Stickman
3 8
Gepost op 14 januari
Indonesië Flores

Reacties bij deze blog

wimraaijen

Door: wimraaijen • Geplaatst op

Waarschijnlijk gaat Marcia komend jaar voor het eerst terug naar haar geboorteland, met haar moeder uit Portugal. En er woont ook nog familie van haar in Luanda. Misschien tijd voor onze eigen 'Adres Onbekend'.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

sluit me aan bij Corrie, mooie verhaal!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Iets voor adres onbekend?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.