Havana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Havana image

Snorkelen in Matanzas en bye bye Havana

Havana
Cuba
CvanSteenhoven

Snorkelen in Matanzas en bye bye Havana

Matanzas en terug naar Havana.

Vanuit Santa Clara rijden we naar Matanzas. Een leuke levendige havenstad vlakbij Varadero. Varadero ontwijken wij bewust. Varadero is gemaakt door de Cubaanse regering voor de toeristen. Alleen maar all-in resorts.
Wij hebben een casa aan de rand van Matanzas, we slapen eigenlijk bij Casa Dona Edita maar ivm een lekkage slapen we bij de buurvrouw en haar dochter. Super leuke casa met kleine keuken, speelse hond en wederom heerlijk eten.
Qua prijzen voor eten liggen bij deze casa laag. Voor een ontbijt betalen we 2.50CUC p.p. en voor het avondeten rond de 5 a 6 CUC p.p. incl flesje water en koffie/thee.

We zijn met de eigenaar van casa Dona Edita gaan snorkelen vlakbij Varadero, daar is een prachtig koraal gebied en kun je heel goed snorkelen of duiken.
Daarna zijn we naar een grot gereden om in heel koud water in de grot te snorkelen en zwemmen.
Wij hebben in Matanzas voornamelijk in het water gelegen, pizza gegeten. Maar het is een hele leuke stad om meer rond te slenteren.

Na Matanzas rijden we terug naar Havana. Onze laatste stuk roadtrip in Cuba. Goede snelweg (eindelijk!). We gaan naar een casa die ook weer problemen heeft met de badkamer en gaan dus weer naar een andere casa bij 2 oude dametjes in een flatgebouw aan de Malecon. Uitzicht is super, de dames zijn lief.
We eten bij een pizzaria ergens in een achterafstraatje. De volgende dag slenteren we nog door Havana heen.
We pakken een fietstaxi naar Plaza de la Revolucion, echter zal die avond de paus arriveren dus is het een groot hekwerk wat er staat en is het niet heel makkelijk rondlopen.
Van daaruit gaan we naar Hotel Nacional. Hier is de president van Argentinie op bezoek en ondanks dat kun je gewoon naar binnen lopen en drankje drinken zonder enige vorm van security of checks oid.
We sluiten hier af met onze laatste Cubaanse cocktail na 3 weken rondreizen.

We hebben enorm genoten van het land, de mensen, het eten, de rare situaties die je pas later begrijpt.
Wij waren er voordat de banden met Amerika echt waren aangehaald waardoor wij nog het meer oude Cuba hebben gezien. Naar verluid zijn er nu al wel zaken aan het veranderen.