Havana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Havana image

Havana

Havana
Cuba
Blauwvinger

Gezelschapsdame

Eind september 2009: We vliegen van Schiphol naar Havana voor een rondreis door Cuba. Deze (groeps)reis stond in de gids voor 17 dagen, maar werden er uiteindelijk 20, omdat Martinair tot 2x de terugvlucht had geannuleerd. We vertrokken op maandag, om er ook maandag aan te komen, vanwege het tijdsverschil. De donderdag daarna zouden we verder gaan naar het volgende hotel.
Volgens de beschrijving zou dit hotel een zwembad hebben. Dus vlak na aankomst in dit hotel gingen we op zoek naar dit zwembad, die we algauw op de bovenste verdiepig vonden. Alleen, hij was dicht...
Dus gingen wij informeren bij de receptie. Daar bleek algauw dat het zwembad dcht was voor onderhoud en dat hij de komende dagen ook niet openging. Onze Cubaanse reisgids heeft daarna in het dichtsbijzijnde hotel, een paarhonderd meter verderop, weten te regelen dat we de 2 middagen erna daar gratis konden zwemmen.
De volgende ochtend begonnen we met een rondtour door Oud-Havana, wat zeker de moeite waard is. 's Middags, na terugkomst, trok iedereen in/met zwemkleding en -spullen richting het andere hotel. De dag daarna, woensdag, hadden we eerst weer een tour, nu door Nieuw-Havana. En 's middags uiteraard weer naar het zwembad van de buren.
Om een uur of half 5 ging ik terug naar ons hotel, en ik loop gelijk door naar de lift. Ik sta daar te wachten, word ik in het Spaans aangesproken door een jongedame. Aangezien ik geen Spaans versta (op een enkel woord na), probeerde ik haar duidelijk te maken dat ik haar niet verstond, en of ze het verhaal nog een keer in het Engels over kon doen, wat ze eerst niet leek te snappen. Maar uiteindelijk deed ze haar verhaal toch in het Engels: haar vriend had al maanden geen sex meer met haar willen hebben, en of ze dan met mij mee mocht naar mijn hotelkamer. Ik heb haar toen maar gauw afgescheept.

Later, toen ik lekker onder de douche was geweest, ging ik weer naar beneden om in de lobby te gaan zitten met mijn boek en een drankje, om daar te wachten op mijn kamergenoot, omdat we maar 1 sleutel van de kamer hadden. Dus ik ga daar zitten in een hoekje. Vervolgens komt daar een vent voorbij lopen, die naar de wc moest. Hij komt terug, en vraagt mij: Jij hebt net met dat blonde meisje staan praten. Vind je haar niet leuk? Da's mijn vriendin!. Even later komt dat meisje ook voorbij lopen, omdat ze ook naar de wc moet. Even later komt ze weer terug lopen, en vraagt vervolgens doodleuk: Vind je het goed als ik er even bij kom zitten. Wederom heb ik haar dus moeten teleurstellen. Vlak daarna zie ik mijn kamergenoot het hotel binnenlopen. Ik ga in de benen om hem de sleutel te geven, maar het meisje was toch iets eerder bij hem. En uit zijn reactie zag ik dat ze het zelfde verhaal aan het afsteken was. En wederom ving ze bot. Ze heeft er, samen met haar vriend, nog iets van 3 kwartier gezeten. Toen zijn ze toch maar opgestapt, omdat er toch niks te verdienen viel.
Die avond had ik wel succes bij de rest van de groep met dit verhaal.