Camagüey reisblogs

Mis het niet: Camaguey!!!

pkbergen was er (tot 24 apr 2009) Gepost op 13 mei 091 reacties

Na Trinidad zijn we naar Camaguey gegaan. Onderweg is het straatbeeld zeer bijzonder. Op de snelweg rijden fietsen, vrachtwagens (oud), auto's (oud!), paard en wagen en trekkers (zeer oud!!). In Camaguey hebben we met de hele groep op fietstaxi's de stad verkend. Met een groep meiden hebben we ons ook zo naar een restaurant laten rijden en 's nachts terug naar het hotel. Super leuk en die mannen verdienen er voor hun doen prima mee (maandsalaris bedraagt hier ongeveer 9 euro en die dag verdienden ze aan ons ongeveer hetzelfde).
Camaguey is wat mij betreft de beste plaats in Cuba. Heel sfeervol, gezellig en niet te groot.

Soms eten we met de hele groep, maar we trekken er met een aantal meiden ook zelf op uit. Dan kom je op de meest mooie plekjes voor zo weinig geld. Niet te begrijpen eigenlijk. Bijvoorbeeld lekkere uiensoep met een vers sapje voor 2 euro.

We zijn in Bayamo geweest tussen de Cubanen die daar nu eens een keer niet psst psst tegen alle vrouwen roepen. Op zijn tijd ook wel een verademing. Hoe meer we naar het oosten rijden, hoe meer propaganda langs de weg voor Fidel. Richting het oosten wordt het allemaal wel armer qua bevolking. Onderweg zien we veel plantages van vooral suikerriet als basis voor de rum.

pkbergen Positie 685 (300 p.) Lid sinds 26-02-2008 Foto's en tips: 88 Blogs: 23 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Scheuren met de fietstaxi's
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Met een 4x4 van de baobabs maar de Tsingy
6 2
Gepost op 08 september
Madagaskar Tsingy de Bemaraha NP
In- en ontspanning tijdens de Gibbon Experience
4 3
Gepost op 27 december
Laos Noord Laos
Twee dagen cruisen met een slowboat over de Mekong
4 2
Gepost op 25 december
Laos Noord Laos

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hi beste ...... (ken je naam niet, 'k zal maar pkbergen zeggen),

Ik lees net je enthousiaste bericht over Camagüey (laat, he)
Ik ben nog nooit in Cuba geweest, maar ben al langere tijd erg geïnteresseerd in Cuba, en in het bijzonder in Camagüey !!!! Je beschrijving klinkt goed !!!
Ik wil erg graag naar Camagüey, want ik heb daar een vriendin wonen (Cubaanse), met wie ik al 2 jaar e-mail, chat, en telefoneer (e-mail & chat kan officieel natuurlijk niet, maar dat "regelt" ze dan tegen betaling). Telefoneren naar Cuba is waanzinnig duur (€ 1,00 / min en dan ook nog excl. BTW, geloof ik). Brieven en kaarten gaat al helemaal (niets komt aan). Maar goed, je begrijpt het al, ik wil haar heel graag een keer ontmoeten (heb de kans nog niet gehad).
Intussen ben ik geabonneerd op e-mail nieuws uit Camagüey (provincie), en houd ik mezelf ook op andere manier op de hoogte.
IK ZOU HET ERG LEUK VINDEN ALS JE ME WAT MEER OVER JE ERVARINGEN IN CAMAGÚEY (STAD) WILT VERTELLEN (andere ervaringen in Cuba ook zeer welkom !!!). ANY NEWS (CUBA) IS GOOD NEWS !!

Zou je me willen mailen (a.weisz@12move.nl)?
Je kunt me ook bellen, dan BEL IK JE ZEKER TERUG (kosten voor mij): 0224 573069.

Hartelijk dank voor je leuke bericht, ik hoop van je te horen !

André Weisz

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.